112

Poliţiştii rutieri prezenţi la deschiderea sezonului MOTO 2018

În acest week-end poliţiştii rutieri au participat la evenimentele ce au avut loc în municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei cu ocazia deschiderii sezonului MOTO 2018. Poliţiştii recomandă tuturor participanţilor la traficul rutier să manifeste respect reciproc în trafic, astfel încât să încurajăm circulaţia vehiculelor pe două roţi care ar putea duce la fluidizarea traficului urban, care a devenit extrem de aglomerat.

Totodată reamintim motocicliştilor câteva aspecte privind conduita pe care ar trebui să o adopte în trafic pentru a preveni implicarea lor în accidente.

– pe timpul deplasării pe drumurile publice, conducătorii motocicletelor, mopedelor şi persoanele transportate pe acestea au obligaţia să poarte cască de protecţie omologată;

– conducătorii motocicletelor şi mopedelor sunt obligaţi să folosească luminile de întâlnire pe toată durata deplasării pe drumurile publice;

– pentru a conduce un moped pe drumurile publice, conducătorul acestuia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 16 ani şi să deţină permis de conducere categoria AM. În plus mopedele trebuie să aibă  asigurare pentru răspundere civilă pentru daune cauzate terţilor (RCA).

– o atenţie deosebită este necesară la schimbarea direcţiei de deplasare care ar trebui să fie precedată de asigurarea temeinică şi de semnalizarea corespunzătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *