112

Poliţiştii de frontieră maramureşeni se plâng de condiţiile de muncă: “Cred că şi acum câteva sute de ani erau condiţii mai bune pentru cei ce păzeau frontierele” – FOTO şi VIDEO

navigate_before
navigate_next

“La SPF Sighetu Marmatie cei din conducere considera ca asa e eficient sa execute politistii de frontiera misiunile in anul 2019 -pe jos, intre 8 si 10 ore in zapada. Cred ca si acum cateva sute de ani erau conditii mai bune pentru cei ce pazeau frontierele “, spune Radomir Răzvan, poliţist de frontieră şi membru al Sindicatului Poliţiştilor de Frontieră.

Mesajul lui a devenit viral pe Internet şi preluat de Sindicatul Naţional al Poliţiei de Frontieră.

“Sarmană frontieră europeană!

                Toată lumea se plânge că nu suntem primiţi în Schengen. Auzim tot felul de explicaţii care de care mai fanteziste. Ba că din cauza jocurilor politice la nivel european, ba din cauza nu stiu căror interese naţionale sau internaţionale. Nimeni nu spune adevărul. Numai noi poliţiştii de frontieră ştim adevărul şi în ce condiţii lucrăm. Cum putem să devenim ultima frontieră europeană când ne desfăşurăm activitatea ca în anii ’90. Au trecut 30 ani totuşi. Tehnologii şi echipamente învechite, manageri învechiţi, concepţii sovietice. Dacă stăm bine şi ne gândim nici măcar teoria sau practica posturilor/patrulelor după care lucrăm în prezent nu au fost redefinte sau actuzalizate cu provocările poliţieneşti actuale. Lucrăm după acelaşi model învechit grăniceresc. Stăm şi ne gandim cine ar putea moderniza teoria acţiunilor de frontieră când la nivelul IGPF e plin de generali, colonei care au văzut frontiera în reviste sau din maşinile cu care vin în control. Ei sunt cei aroganţi care cConcepţii de supraveghere şi control ai frontierei, fără să se consulte cu nimeni. Calulează viteze de patrulare, distanţe, moduri de acţiune dar le e straină realitatea frontierei. Frontiera nu e matematică sau liniuţe pe hartă. Ruşine să vă fie domnilor. Coborâţi în frontieră şi veţi vedea cu adevărat problemele/provocările poliţiştilor de frontieră. Cei care au participat la evaluările Schengen ştiu că europenii nu sunt proşti. Au remarcat spoiala de tip ceauşist şi şi-au dat seama că suntem în urmă. Nu au spus-o faţiş pentru că sunt diplomaţi. Întreaga vină este numai a voastră domnilor manageri IGPF! RUŞINE!!!

POPESCULE stii ceva?

Frontiera nu-i PFA!”

4 Responses

  1. Concurs la I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, pentru ocuparea a 24 posturi de ofiter coordonator tura, TRUCAT sub patronajul lui “DON petrica, silviu -DAU PE TOT” si dl. Dobse, intrebari cu greseli gramaticale, incomplet formulate, contravenind astfel instructiunilor M.A.I. – privind organizarea concursurilor, erori legislative.
    Doamna ministru, domnule Inspector General ; aveti vointa si sange sa descalciti situatia de la SIghet ? Cum se poate explica faptul ca un membru al comisiei de examen poate fi si ” MEDITATOR “silviu -DAU PE TOT” a unor candidati, sau prieten intim cu acestia “DON petrica ? In concluzie CARE ESTE “SCORUL” PENTRU O FUNCTIE DE OFITER la frontierele Uniunii Europene ?

  2. RESPECT pentru acest COLEG !
    Domnilor si doamnelor lucratori ai acestei institutii; doriti schimbare luptati pentru a o obtine. Si-au pus domnele, amantele si cunostintele la loc caldut, ferit de riscuri si vicisitudini, iar pe voi …….. “slugi pe plantatia lui DON pedro, silviu- DAU PE TOT si alti ” Voi cu ce va alegeti ?……. dusmani, reumatism, stres si nervi intinsi la maxim, ….. boli profesionale, dar ei? …….. salarii umflate, OSCARURI pe banda rulanta, smenuri si aranjamente de genul ” cat obtin daca te fac OFITER coordonator sef tura si ulterior daca saruti mana NASULUI un post cu greutate”.
    Doriti schimbare, LUATI ATITUDINE !

  3. Foarte bine fac toți șefii cu voi!!!sunteti niște animale!!!la Sarasau Filimon Florin da verde și e toată lumea mulțumită!!!De fapt el duce lipsa de discernământ …incet incet o sa ajungă pe la nebuni ca pana la urma i se strânge și lui ața!!!!Tot tu te plângi domnul Radomir , care de când erai in vama faceai contrabanda la greu cu Sauca și echipa lui care nici in ziua de azi n au intrat la DICOOT datorită Dl Bledea Petru , coruptul instituției .

  4. Coruptă aia de retardată de ministra de afaceri interne (specific, toți sunt la fel), a spus numai vb bune de PFR, și vrea ,,eficiența și continuitate “, însă nenorocită nu stie că nu sunt oameni, o doare in cot de noi toti. A trebuit sa- mi dau demisia dintr-un sistem corupt, privat( da, este privat MAI-ul, recunoașteți), la cheful șefilor noștri care primesc dispoziții de la nu stiu cine. Imi placea muncă de polițist de frontiera, am lucrat 16 ani in acest sistem și am plecat că un laș, ca nu mai suportam. Mi-am intemeiat o familie, am facut un copil, si eu ce le-am oferit, un salariu din care aveam rate in banci că să ducem o viață,,mai bună “. Acum mă uit la pozele voastre de la Sighet, si plâng, ca stiu ce inseamna munca noastră. Un singur sfat am pentru voi, mai ales pt tineri, schimbati-va meseria, o să înțelegeți mai tarziu ca am dreptate. Va doresc servici usor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *