112

Peste 500 grame de bijuterii din aur şi sute de pachete de ţigări, descoperite într-un autoturism, la graniţă

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, într-un autoturism condus de un cetăţean bulgar, 557 grame aur şi 520 pachete de ţigări, pe care bărbatul a încercat să le introducă ilegal în ţară.

În data de 15.04.2018, în jurul orei 08.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în cooperare cu lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, au selectat pentru control, pe sensul de intrare în ţară, un autoturism condus de cetăţeanul bulgar A.S., în vârstă de 44 de ani.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în bagajele cetăţeanului bulgar, 520 pachete cu ţigări, iar în trusa de scule a autoturismului, diverse bijuterii din aur, în greutate totală de 557 grame.

La cercetări şoferul a declarat că ţigările şi metalul preţios îi aparţineau şi urma să le transporte în state din vestul Europei pentru a le comercializa.

Bunurile, în valoare totală de 98.750 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *