Actualitate Administratie

Peste 100 de șoferi și pietoni din Maramureș, amendați de polițiști

Pe drumurile din Maramureș, controalele polițiștilor de la rutieră se țin lanț. Potrivit oficialilor Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș, pe parcursul zilei de 11 iulie au fost aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 44.000 de lei. În plus, oamenii legii au reținut 6 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

Numai în zona Târgu Lăpuș și Suciu de Sus, spre exemplu, polițiștii au oprit pentru verificări nu mai puțin de 138 de autovehicule ale căror șoferi au încălcat limitele de viteză, au ignorat unele indicatoare sau au încălcat alte norme rutiere.

Celor găsiți în neregulă le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 21.500 de lei. Au fost reținute, în total, cinci permise de conducere, un certificat de înmatriculare, dar și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

În plus, în cadrul acțiunii pe care au desfășurat-o în comun cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Maramureș, polițiștii din Seini au acționat pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autoturismelor.

În urma controalelor efectuate de polițiști, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 2000 de lei și au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

Nici controalele efectuate în municipiul Baia Mare nu au rămas fără urmări. Polițiștii Biroului Rutier Baia Mare au fost prezenți pe principalele artere de circulație din oraș, între orele 07:00-10:00, respectiv 15:00-18:00, iar pentru neregulile constatate au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale, aproape jumătate dintre acestea fiind aplicate pietonilor care și-au pus viața în pericol traversând strada prin locuri nesemnalizate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *