Actualitate

PELERINAJ – Icoana miraculoasa a Sfintei Fecioare de Guadalupe se va afla la Biserica romano-catolica „Sfantul Nicolae” din Baia Mare

Foto Biserica romano-catolica "Safantu Nicolae"Icoana pelerina a Sfintei Fecioarei de Guadalupe se va afla, in 28 si 29 iunie, la Biserica romano- catolica „Sfantul Nicolae”, din Piata Pacii Baia Mare, unde, cu aceasta ocazie, se va celebra o Zi pentru apararea vietii.

Este vorba de o icoana aparuta in mod miraculos pe mantia unui vizionar din Guadalupe, Mexic al secolului XVI, un „autoportret” al Sfintei Fecioare. Scopul aparitiei a fost increstinarea poporului aztec, scufundat intr-o erezie periculoasa care le cerea sa sacrifice zeilor pagani copii si tineri inocenti.

La inceputul anilor 90, la propunerea parintelui Winrich, episcopii din Mexic au binecuvantat drumul acestei icoane in parohiile din intreaga lume pentru oprirea avorturilor.

Cardinalul Posadas a fost unul dintre primii promotori ai icoanei misionare. La 13 mai 1991, Papa Ioan Paul al II-lea a recunoscut misiunea Sfintei Fecioare, numind-o Misionara pe caile Pamantului, conducand omenirea spre mileniul 3.

La 14 iunie 1991, icoana misionara a Sfintei Fecioare de Guadalupe si-a inceput turneul in America si in lume, si continua si astazi. Din pronia cereasca Asociatia Darul Vietii a primit o copie fidela a icoanei care poarta semnatura si sigiliul Cardinalului Norberto Rivera Carrera, Arhiepiscop Primat de Mexic.

Din program fac parte sfinte liturghii, diverse devotiuni, rugaciuni, prezentari ale icoanei, a miscarii de aparare a vietii, a flagelului avortului (cu videoproiectie). Se vor distribui si materiale informative.

Sunt invitate indeosebi persoanele care sufera de consecintele avortului, cele care isi doresc copii si bolnavii. Evenimentele sunt organizate de Asociatia Darul Vietii, in colaborare cu parohia.

Programul va fi urmatorul: 17.00 rugaciunea sfantului rozariu, urmat de celebrarea Sfintei Liturghii; Venerarea Icoanei, prezentari in favoarea vietii, diferite rugaciuni. Programul va continua vineri dimineata si se va incheia cu celebrarea Sfintei Liturghii de la ora 10.00.
Sursa: I.O.