Actualitate

Pe plus ! Încasările Biroului Vamal de Interior Maramureş, la cel mai bun nivel din acest an

Totalul încasărilor la Biroul Vamal de Interior Maramureș pe luna august, cumulat cu Biroul Vamal de Frontieră Sighetu Marmației a fost realizat în proporție de 118,62%, a precizat Teodor Lupuți, șef Birou Vamal de Interior Maramureș.

Încasările din operațiuni vamale au fost realizate din comerțul cu țări terțe, care nu aparțin teritoriului vamal al U.E. De asemenea, au fost efectuate acțiuni specifice domeniului strict vamal: controale fizice, colete poștale pentru persoane fizice, controale în domeniul respectării drepturilor de proprietate intelectuală și a combaterii traficului de mărfuri susceptibile a încălca acest drept, respectiv controale vamale sub diverse regimuri declarate de agenții economici. Pe domeniul fiscal, încasările provenite din accize, ca activități ale Biroului Vamal de Interior Maramureș au fost în luna august a.c., în valoare de 169.350 lei, mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut.

Principalele mărfuri importate în luna august a.c., la Biroul Vamal de Frontieră Sighetu Marmației au fost: cherestea de rășinoase și fag, semifabricate de lemn, părți de mobilier, anvelope pneumatice noi, brichete din turbă, piulițe din oțel, încălțăminte, accesorii mobilier.

Principalele mărfuri exportate: elemente lamelare stratificate, panouri din lemn, mobilier din lemn, carcase din fibră de stică, autoutilitară.

În cadrul activității de control vamal au fost întocmite opt procese verbale de constatare și sancționare, în cuantum de 7000 lei pentru contrabandă cu produse din tutun, fraude de tutun, sustragere de la controlul vamal și neîndeplinirea obligațiilor transportatorului.

Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației a fost tranzitat în luna august de aproximativ 84.000 călători și de peste 14.800 mijloace de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *