Religie

Papa Francisc a recitat rugăciunea ”Îngerul Domnului” împreună cu românii și pelerinii prezenți la slujba Angelus

Duminică, 17 februarie, papa Francisc a recitat rugăciunea ”Îngerul Domnului” împreună cu românii și pelerinii prezenți la amiază în Piața Sfântul Petru. Papa a făcut un comentariu la evanghelia duminicii (a șasea din timpul liturgic de peste an) și a îndemnat la rugăciune pentru apropiata întâlnire a episcopilor despre protecția minorilor în Biserică.


”Suntem chemați la fericire și devenim fericiți încă de pe acum în măsura în care ne situăm de partea lui Dumnezeu, nu a celor trecătoare”: a spus papa Francisc la rugăciunea ”Îngerul Domnului”, recitată duminică împreună cu romanii și pelerinii prezenți la amiază în Piața San Pietro. La saluturile finale, pontiful a menționat pelerinii din alte țări și a îndemnat la rugăciune pentru apropiata întâlnire a episcopilor privind protecția minorilor în Biserică.

După rugăciunea ”Îngerul Domnului”, papa a menționat că începând de joi, 21 februarie, până duminică, 24 februarie a.c., are loc în Cetatea Vaticanului o întâlnire cu președinții tuturor Conferințelor episcopale pe tema protecției minorilor în Biserică. ”Vă invit să vă rugați pentru această întâlnire, pe care am vrut-o ca act de puternică responsabilitate pastorală în fața unei provocări urgente a timpului nostru”.

Sfântul Părinte a salutat, de asemenea, familiile, parohiile, asociațiile și pe toți cei prezenți duminică la rugăciunea ”Angelus”, în special pelerinii din Croația, Franța, Marea Britanie, Spania și, desigur, Italia.

Primiți la final Binecuvântarea apostolică a papei Francisc, binecuvântare care ajunge prin mass-media la toți cei care o primesc în spirit de credință.

Aici ample pasaje din alocuțiunea papei Francisc

sursa Vatican News

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *