Actualitate

Pădurile Maramureşului doborâte de furtuni ! Vezi care sunt pagubele înregistrate

Fenomenele meteorologice extreme înregistrate în ultimele zile au produs pagube semnificative inclusiv în pădurile Maramureşului. Potrivit unui bilanţ provizoriu dat publicităţii de Romsilva, Maramureşul se află pe locul trei în privinţa pagubelor suferite în urmă furtunii, după judeţele Bihor şi Arad.

Specialiştii spun că din primele date provizorii centralizate, a rezultat un volum cumulat al arborilor rupţi sau doborâţi de aproximativ 460.000 de metri cubi, din care 246.000 de metri cubi sunt doborâturi în masă, adică întreagă suprafaţă de pădure a fost afectată. La un volum mediu de 300 de metri cubi la hectar, specialiştii Romsilva estimează că peste 700 de hectare de pădure au fost doborâte

Cele mai mari pagube au fost înregistrate la Direcţia Silvică Bihor, cu aproximativ 200.000 de metri cubi, Direcţia Silvică Arad, cu 85.000 de metri cubi şi Direcţia Silvică Maramureş, cu 70.000 de metri cubi , adică aproximativ 250 de hectare.

Potrivit Romsilva, datele sunt provizorii, având în vedere că inventarierea arborilor afectaţi este îngreunată de blocarea cailor de acces.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *