Sport

OFF ROAD – Cupa Xtreme Adventure in Maramures (VIDEO)

Vezi VIDEO
Clubul Xtreme Adventure Baia Mare organizeaza Cupa Xtreme Adventure Fiskars. Competitia se va derula in perioada 28 iunie – 1 iulie si va fi formata din doua parti: doua zile de trasee prin Muntii Gutai, destinate atat Clasei Open, cat si Clasei Standard, plus o zi de trial cu obstacole artificiale derulat in Baia Mare. O premiera pentru orasul nostru, dupa cum asigura organizatorii, si la care punctul de maxim interes va fi ca spectatorii vor putea si ei sa isi demonstreze talentele de piloti. Grupul de presa eMaramures este partener media al evenimentului. Astazi, despre concursul de Off Road.

Ziua 1, joi, este destinata pentru sosirea concurentilor si inscrierea acestora. Se vor realiza, de asemenea, verificarile tehnice la masini si de documente impuse de regulamentul Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Vineri, in ziua a doua de competitie, se va face briefingul in jurul orei 9.00, dupa care se da startul oficial in prima editie a Cupei Xtreme Adventure Fiskars Baia Mare la ora 10.00. Primii concurenti se vor intoarce din traseu in jurul orei 18.00. Se fac clasamentele zilei, in functie de care sambata dimineata se va porni din nou pe traseul de off road.

Competitia de off road se va desfasura la doua clase: Xtreme Open si Xtreme Standard. Prima clasa este destinata autovehicolelor modificate astfel incat sa poata parcurge traseul. In prima zi traseul de Open va fi de circa 61 de kilometri. “Se pleaca de la intrarea in oras dinspre Dej si se ajunge pana undeva pe Valea Rosie, Usturoi, Ulmoasa si se ajunge inapoi la locul de start. Traseul este destul de greu: tendintele sunt ca traseele de open sa fie duse catre extrem”, a mentionat pentru eMaramures Carol Blavenstein, responsabil cu Clasa Open.

“Traseele de Standard sunt ceva mai lungi datorita faptului ca masinile nu necesita o modificare foarte puternica: sunt 4×4 si securizate conforma regulamentelor. In prima zi traseul va fi de circa 150 km, cu aceeasi plecare si sosire la parcul tehnic. Vor fi trasee pe drumuri forestiere exclusiv. Unele mai grele. Vor fi drumuri de piatra, de pamant, drumuri prin padure folosite de cei care exploateaza lemnul. A doua zi va fi un traseu diferit fata de prima zi. Nu vom mai merge numai in padure si la munte, vom merge si pe dealuri pe o raza de circa 50 km in jurul orasului Baia Mare. Am incercat sa oferim participantilor lucruri diferite de la o zi la alta: in prima zi avem piatra si padure, a doua zi avem pamant si noroi, spre deliciul pilotilor care concureaza din placeerea de a-si incerca masina”, a mentionat Marius Pasca, responsabil Clasa Standard.
 
Cei doi reprezentanti ai clubului organizator au conturat si un ghid de buna purtare a spectatorilor care vor alege sa asiste la competitia de off road.

Este foarte important ca cei care vor veni sa asiste la aceste competitii sa stea deoparte: doar sa se uite! Sa nu intervina. Sa nu se bage pe traseu. Toata lumea vrea sa fie in miezul evenimentelor, sa faca poze, sa filmeze. Dar pentru spectatori totul poate deveni periculos. Sa nu intre in traseu, asta e cel mai important”, a venit avertismentul pentru spectatori din partea lui Marius Pasca.

“Avand in vedere ca modificarile la masini se fac pe bani multi, rugam spectatorii sa se abtina de la a intra in traseu. Iar sfatul meu este sa se adaposteasca dupa copaci: pentru ca si noi suntem oameni, si noi putem gresi si pentru noi nu e o problema, pentru ca noi avem sistemele de securizare in masini. Pentru spectatori nu exista sisteme de securizare. De aceea ii rugam sa nu intre pe traseu si sa se adaposteasca dupa copaci!”, a declarat si responsabilul de la Clasa Open.

Parcul tehnic va fi in parcarea de la Real.

Clubul Xtreme Adventure Baia Mare este organizatorul competitiei, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si a Comisiei Nationale de Off Road.

Grupul de presa eMaramures este partener media al evenimentului.

Despre trialul de duminica, vom reveni cu informatii.

Foto (c) Clubul Xtreme Adventure Baia Mare.
Sursa: Ramona-Ioana Pop