Comunitate

Noul an şcolar pregătit în detaliu de oficialii din învăţământul maramureşean

Anul şcolar 2017/2018 a început în Maramureş fără nici un fel de problemă. Cel puţin asta lasă să se înteleagă oficialii Inspectoratului judeţean Şcolar Maramureş. Aceştia au arătat că în ultimele săptămâni s-a muncit intens pentru că totul să fie pregătit aşa cum se cuvine. Practic aşa ca şi în alţi ani s-au făcut investiţii, sa reparat ce era cazul, au fost igienizate sălile de curs, şi s-a supravegheat îndeaproape distribuirea manualelor în şcoli.

Inspectorul şcolar general Ana Moldovan arată că distribuţia manualelor către unităţile şcolare s-a realizat în procent de 100%, cu excepţia manualelor pentru clasa a V-a, care se află în procedura de rezolvare a contestaţiilor şi că pentru asigurarea necesarului de manuale au fost încheiate contracte de furnizare pentru retipărire cu 33 de edituri, conform catalogului Manulalelor Şcolare valabile pentru anul şcolar care a a început, pentru un număr de 67.699 de manuale a căror valoare se ridică la 353.407,89 lei.

În ce priveşte autorizarea sanitară a cladirtilor în care elevii îşi desfaoare cursurile reprezentanţii ISj au precizat că în prezent 109 din cele 166 de unităţi şcolare cu personalitate juridică deţin o astfel de autorizaţie. În aceste condtii procentul care încă mai au de muncit la capitol este de aproximativ 34 % în condiţiile în care 5 astfel de unităţi sunt în curs de autorizare, iar alte câteva zeci aşteaptă …..

De lucru mai este şi în ce priveşte autorizarea pentru stingerea incendiilor , unde mai există câteva zeci de clădiri care asteata să fie a vizate şi /sau autorizate din acest punct de vedere. c

În anul şcolar 2017/2018 în judeţul Maramureş vor frecvenţa cursurile unei unităţi de învăţământ puţin peste 68.562 de elevi, cei mai mulţi dintre ei aproape 21 .000 fiind cuprinşi în învăţământul primar .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *