Actualitate Monden

Nou şi inedit în Baia Mare. Cursuri de dans grecesc şi antic la Rivulus Dance

Dansul grecesc înseamnă relaxare, veselie și emoție, o călătorie mentală în Grecia. Cei înscriși vor învăța dansuri tradiționale din diferite zone ale Greciei, dansuri urbane și celebrul Zorba. De asemenea, cei doritori vor putea participa la festivaluri în Grecia în regim de gratuitate.


Cei înscriși la dansul antic vor învăța interpretarea miturilor prin dans, valorile societății antice prin dans și înțelegerea elementelor de simbolism coregrafic. De asemenea, cei doritori vor putea participa la Festivalul “Natale di Roma” la Coloseumul Roman din Roma în regim de gratuitate.

Dansurile grecești sunt destinate atât copiilor de 6-13 ani, tinerilor de 14-18 ani și peste 18 ani, cât și adulților. Dansul antic este destinat tinerilor de peste 16 ani și adulților .

Cursurile vor fi ținute de instructor/coregraf Bogdan Anagnastopol care este absolvent al Școlii de Dans Dora Stratou din Atena, dansator al Teatrului Național de Dans din Atena, dansator al Academiei de Dans Pontic din Atena, cercetător al grupului de studiu al dansului antic de la Universitatea din Atena, iar în toamna anului 2018 a fost acceptat la Harvard pentru studiu pe dansurile amerindiene.

De asemenea, în cadrul Școlii Rivulus Dance s-a format un ansamblu de dansuri grecești, unic în Maramureș, condus și coregrafiat de Bogdan Anagnastopol, ce va participa la toate tipurile de evenimente, publice sau private, aducând atmosfera Greciei în prim plan, muzica ritmată și pașii consacrați de Syrtaki, și nu în ultimul rând celebrul Zorba. Se vor sparge farfurii, iar atmosfera va fi plină de veselie.
Pentru informații suplimentare: Facebook – Rivulus Dance Baia Mare, [email protected] sau 0748-539.863

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *