Cultura

Noi spectacole pe scena Teatrului Municipal Baia Mare

Marți 24 octombrie și marți 31 octombrie  la Sala Studio, începând cu ora 19.00, se joaca piesa  ”Ursul” de A. P. Cehov, în regia lui Doru Fârte, O farsă într-un act care  spune povestea unei văduve , care trăiește retrasă și adânc atașată de amintirea soțului ei decedat. Servitorul ei credincios, Luka, încearcă în fel și chip să o readucă la „viață” dar, aparent, fără nicio speranță.  Asta, până apare tânărul moșier Smirnov, iar întreg Universul se schimbă.

Miercuri 25 octombrie și duminică 29 octombrie, de la ora 19.00, este programat spectacolul ”Butoiul cu pulbere” după Dejan Dukovski, regia Marcel Țop, o poveste tragi-comică despre oamenii Maramureșului, un loc unde țăranii au construit un cimitir vesel în care până și moartea are mormântul ei, un loc în care se iubește intens și se moare ca-n filme.

Joi 26 octombrie, de la ora 19.00  se joaca  ”Zorba`s Dionysos” după Nikos Kazantzakis, in regia lui Marcel Țop. Spectacolul reliefeaza  întâmplări și fapte din viața  lui Zorbas, figură dionisiacă de grec adevărat ce a adunat în jurul său personaje pitorești, pe care le-a învățat să iubească viața și să înțeleagă moartea.

Vineri 27 octombrie, tot de la ora 19.00, la Sala Mare are loc spectacolul de revistă, ”Un Vis cu Mi-s Revista” pe texte de Mihai Maximilian, un spectacol care seduce prin dialoguri surprinzătoare și ironii subtile,  prin interpretările inspirate ale soliștilor vocali și prin valențele coregrafice ale corpului de balet, de la dansul contemporan la french cancan.

 

Prețul unui bilet este 15 lei întreg, 10 lei redus și 5 lei la spectacolele de păpuși.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *