Actualitate Opinie Politica

Morarul a devenit primar (din nou)

Mărul verde și acru al Mișcării Populare a fost servit pe tavă locuitorilor orașului Ulmeni și ai satelor aferente.

Lucian Morar, acest frate din flori al lui Cătălin Cherecheș, a câștigat alegerile într-un mare fel, după modelul fratelui său – cu un procent de 70%.

Ulmeniul pare să fie Moara cu Noroc a lui Lucian, căci – nu-i așa? – este un mediu fertil, unde odată semănate, indiferența și promisiunile deșarte dau roade, asta văzându-se cel mai bine în modul în care s-a votat.

Nu trebuie să ne ascundem după prejudecăți. Se cunosc caracteristile principale a cel puțin unui sfert din electorat. Nu judecăm, doar constatăm. Mai ales atunci când avem și ce.

Astfel, trecem în revistă faptul că, săptămâna trecută, un membru din staff-ul de campanie al Corneliei Luca, candidata PSD-ului, a fost lovit de câțiva din susținătorii PMP-ului. Mai mult de-atât, mai mulți oameni din zonă au mărturisit că s-ar fi făcut presiuni pe toată durata campaniei pentru a se vota cu Morar.

Există mai multe voci care susțin faptul că morarul s-a aflat, în ziua votului, la secția de votare din Chelința, unde ar fi îndemnat (chiar intimidat) lumea să voteze cu el. Candidata PSD a depus la Biroul Electoral de Circumscripție Ulmeni o solicitare de anulare a voturilor respectivei secții de votare, cea mai valoroasă din punct de vedere al numărului de voturi, de unde Morar a câștigat 800 de voturi.

În plus, unii alegători ar fi primit sume cuprinse între 100 și 300 de lei pentru a participa la vot și a vota cu candidatul Mișcării Populare. Apoi, aceștia s-au adunat, începând cu ora 18:00, în centrul Ulmeniului, unde s-a sărbătorit anticipat victoria lui Morar.

Manelele au răsunat în întreg orașul toată seara, până în jurul orei 02:00, nimicind speranța absolvenților de liceu de a învăța ori de a se odihni pentru a-și susține a doua zi, fără dureri de cap, Saint-Trope-uri și hai-în-Mercedes-uri, următoarea probă a examenului de bacalaureat.

Reamintim faptul că aceste alegeri au avut loc – culmea – tot din cauza morarului, care anul trecut a demisionat din funcția de primar, alegând-o pe cea de vicepreședinte al consiliului județean. Oare ce l-a făcut să se răzgândească din nou? – e principala întrebare pe care orice om rațional și-o pune, alături de altele precum: Cine plătește pentru tot deranjul acestor realegeri? A fost legală chermeza de duminică seara? A câștigat pe drept Morarul? În orice caz, așa cum zice și domnul din filmulețul alăturat: fapta-i consumată!

Posted by EMaramures on 13 Iunie 2017

Probabil nu vom ști niciodată exact. Probabil că e și un pic absurd să ne legăm, de fapt, de bucuria bietului morar al satului, care pe lângă că a redevenit primar, acum se și însoară. Și nu cu oricine, ci cu principala voce a chermezei de duminică. Ce să-i facem altceva decât să-i urăm casă de piatră? Nu de alta, dar știți că-n nuvela lui Slavici, Moara cu Noroc ia foc într-un final. Piatra i-ar fi mai de folos.

navigate_before
navigate_next

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *