Comunicate de presa

CJ Maramureș aduce un ultim omagiu academicianului Ionel Valentin Vlad

Am primit cu profundă durere vestea decesului savantului și academicianului Ionel Valentin Vlad, președinte al Academiei Române și Cetățean de Onoare al Județului Maramureș. Ca descendent al familiilor nobiliare Vlad de Săliște și Timiș de Borșa, originile sale au fost sunt strâns legate de Maramureș și de maramureșeni.

Județul nostru și România pierd o personalitate marcantă a științei, învățământului și culturii românesti, un mare savant, un profesor de înaltă calitate morală și pregătire didactică, a cărei autoritate a fost recunoscută si respectă dincolo de hotarele țării. Prin viața, opera și rezultatele sale științifice importante, distinsul academician va rămâne pentru totdeauna în memoria noastră, trecerea sa la cele veșnice lasând în inimile noastre o tristețe firească și de nealinat.

Alături de familia îndoliată, de întreaga comunitate științifică universitară, de prieteni și cunoscuți, îl deplângem și noi pe academicianul Ionel Valentin Vlad, un om de aleasă ținută morală care a făcut cinste României oriunde ne-a reprezentat în lume.

În numele Consiliului Județean Maramureș, îi aducem un pios și ultim omagiu pentru întreaga activitate dedicată științei, la cel mai înalt nivel, pentru carieră prodigioasă și pentru tot ce a făcut ca numele României să fie privit cu admirație și cu mândrie. Rămas bun, domnule academician! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

2 Responses

 1. Buna seara! Va multumim ca ati publicat doua articole legate de mutarea la cele vesnice a Presedintelui Academiei Romane, domnul academician Ionel Valentin Vlad.

  Va rugam foarte mult sa faceti doua rectificari in varianta online a stirilor transmise, intrucat Presedintele nu a fost “gasit fara suflare la domiciuliu”, ci a s-a stins in sanul familiei sale. Va rugam sa consultati comunicatele de presa transmise de noi catre toate agentiile (Agerpres, Mediafax, News.ro etc.) si preluate corect de toate mass-media. De asemenea va rugam sa nu utilizati expresia necrestineasca „a trecut in nefiinta” neacceptata de Biserica, nici de cea ortodoxa, nici de cea catolica.

  Cu multumiri,
  Biroul de presa al Academiei Romane
  Carmen Dobre
  0745.77.34.74

  1. Bună seara,
   Modificările vor fi efectuate cât mai repede cu putință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *