Actualitate

Lucrări de mântuială pe banii noștri la Colonia Pictorilor din Baia Mare

Tabla de pe pereții exteriori Sălii de expoziție „Hollosy Simon” de la Colonia Pictorilor a cedat. Pe porțiuni mari, aceasta s-a desprins în totalitate. În alte locuri, e îndoită în partea superioară, arătând dezolant (foto 1-4).

Lucrarea a costat bugetul local 3,2 milioane de euro. Proiectul a fost premiat în cadrul Galei Bienalei Naționale de Arhitectură 2018 cu Premiul Preşedintelui Uniunii Arhitecților din România. Ca execuție, lucrarea pare un dezastru. Ori soluția avansată de proiectant nu este potrivită, ori execuția s-a făcut prost.

La câteva luni după inaugurare, în primăvara anului trecut, apa s-a infiltrat în pereți si tavan. Îm mijlocul sălii de expoziție au fost puse găleți ca să picure apa în ele. Acum, pereții nu au trecut textul iernii (foto 5).

Firma executantă este a lui Mircea Tocaciu. Acesta a fost martor în dosarul de luare de mită în care este inculpat Cherecheș. În instanță, Tocaciu a spus, în noiembrie 2017, că i-a dat lui Cherecheș, împrumut, la începutul anului 2016, 30.000 de lei. La acea vreme firma lui Tocaciu lucra la reabilitarea Coloniei Pictorilor. Suma împrumutată nu a apărut în declarațiile de avere ale primarului date în 2016 și 2017. Acesta a trecut-o abia în declarația de avere semnată în iunie 2018.

Text si foto : Atac la Cenzura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *