Actualitate

LIGA STUDENȚILOR ,,PINTEA VITEAZUL’’ RECRUTEAZĂ

Începând de luni, 8 octombrie, Liga Studenților ”Pintea Viteazul” – LSPV începe campania de recrutare de membri noi în rândul studenților din Centrul Universitar Nord din Baia Mare, sub sloganul „Fii actor, nu spectator!”. Timp de două săptămâni, studenții care doresc să se implice și în activități de voluntariat, pe lângă activitatea academică, sunt așteptați să se alăture organizației studențești.

 

Liga Studenților ”Pintea Viteazul” te așteaptă să te înscrii în organizație și să te implici alături de ei în activitățile de reprezentare a studenților din Centrul Universitar Nord din Baia Mare, dar și în organizarea de proiecte de tineret în diverse domenii. Pe lângă acestea, membrii noi vor beneficia și de acces gratuit la training-uri de formare pe diferite teme. Totodată, aceștia pot primi, la cerere, certificate de voluntariat care vor atesta atât experiența, cât și competențele acumulate de-a lungul activității lor de voluntariat.

 

Cei care doresc să se înscrie în organizația studențească trebuie să completeze formularul de înscriere pe care îl găsesc la standurile Ligii Studenților din fiecare facultate sau la sediul organizației. Membrii organizației vor fi prezenți de luni până vineri între orele 10:00- 14:00, unde te așteptă să le ceri mai multe detalii despre activitatea lor și oportunitățile pe care ți le pot oferi și să te informeze cu privire la drepturile și obligațiile tale, dar și să afli care sunt beneficiile activității de voluntariat într-o organizație studențească. Cei doritori și nerăbdători se pot înscrie și online, completând acest formular: https://goo.gl/forms/1r5BqMxvc840Pppk2 .

,,Liga Studenților ”Pintea Viteazul” este mediul potrivit în care studenții beneficiază de oportunități de dezvoltare personală și profesională. Într-un context European și național în care studenții au dificultăți în a-și găsi un loc de muncă, voluntariatul poate reprezenta un punct de plecare în realizarea unei experiențe profesionale. Conform Legii Voluntariatului 78/2014, experiența de voluntariat poate fi considerată experiență profesională dacă activitatea este realizată în domeniul studiilor. Astfel, prin voluntariat se pot dobândi abilități și competențe, se pot exersa și îmbunătăți comportamente și atitudini necesare pentru dezvoltarea tinerilor. Din experiența mea de până acum, pot spune că abilitățile și competențele pe care membrii unei organizații studențești le dobândesc în urma activității de voluntariat au venit în completarea a ceea ce le oferă mediul academic. Așadar, îi așteptăm cu nerăbdare pe studenții Centrului Universitar Nord să se alăture echipei noastre. ” a declarat Ioana Grad, secretar general al Ligii Studenților ”Pintea Viteazul’’.

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *