112

Legalitatea transporturilor, în atenţia poliţiştilor

Polițiștii din întreaga țară, sub coordonarea Direcției Rutiere, au acționat pentru prevenirea și combaterea transporturilor ilegale de mărfuri și persoane, la granițele cu Bulgaria și Ungaria.

Au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 40.000 de lei și au fost confiscate bunuri de peste 7.000 de lei.

La data de 19 octombrie a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere a Poliției Române, polițiștii structurilor de combatere a criminalității organizate, investigare a criminalității economice, investigații criminale, rutieră și ordine publică au acționat pentru verificarea legalității activității de transport public de mărfuri și persoane.

Acțiunile s-au desfășurat sub egida TISPOL, pe sensul de intrare pe teritoriul României, la granițele cu republicile Bulgaria și Ungaria.

De asemenea, polițiștii au urmărit prevenirea și combaterea deținerii și transportului ilegal de substanțe stupefiante și depistarea bunurilor și valorilor provenite din comiterea de infracțiuni.

În urma verificărilor, pentru abaterile constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 38.500 de lei, dintre care câte 8 amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea legislației speciale în domeniul transporturilor și pentru activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

De asemenea, s-a dispus confiscarea de articole de îmbrăcăminte nedeclarate sau fără documente de proveniență, în valoare de aproximativ 7.400 de lei.

La acțiuni au participat și polițiști de frontieră, de la imigrări, inspectori vamali și specialiști în controlul transportului rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *