Sport

JUDO – CSM Baia Mare, locul 2 la Turneul International din Graz gratie celor opt medalii castigate

Reprezentantii sectiei de judo de la CSM Baia Mare au participat a cincea oara consecutiv la Turneul International din Graz. Clubul baimarean a deplasat in Austria 19 judoka, sapte dintre acestia reusind sa castige cinci medalii de aur si trei de bronz. 1353 de judoka de la 182 de cluburi din 22 de tari au participat la a 14-a editie a turneului din Graz.

Medalii de aur au cucerit Florin Alexa (22 kg, Under 11), Damaris Funeczan (44 kg, Under 13), Alexandra Bodnar (57 kg, Under 15), Kevin Klocza (+90 kg, Under 15) si Ionut Vasian (+90 kg, Under 17). Bronz au obtinut Ana Maria Ghecevici (44 kg, Under 17 si Under 20) si Alexandru Keresztes (55 kg, Under 15). Pe locuri 5 au terminat competitia Catalin Bodea (73 kg, Under 17), Emanuel Peter (81 kg, Under 17) si Mirel Grigoriciuc (81 kg, Under 17).

In clasamentul final pe echipe, CSM Baia Mare s-a clasat pe locul 2, dupa ce – anul trecut – obtinuse locul 1. In toate cele cinci participari, CSM s-a clasat in primele patru locuri. “Datorita acestor clasificari, clubul baimarean este unul foarte respectat la acest turneu: de altfel multi antrenori din diferite tari au venit sa ne felicite si sa ne invite la turnee in tarile lor, nu numai prin prisma rezultatelor, cat si gratie manierei in care acestea s-au obtinut”, a declarat antrenorul Vasile Pop, cel care – alaturi de Vasile Salincean – a insotit sportivii baimareni la competitia din Austria.

Romania a avut 84 de sportivi de la sapte cuburi in competitie, obtinand locul 3 in clasamentul pe medalii pe natiuni dupa Austria (419 judoka) si Ucraina (102 judoka).

Date si foto furnizate de Vasile Pop, antrenor CSM Baia Mare.
Sursa: RIP