Afaceri - Economic

JOBURI – Oferte numeroase, in Maramures, pentru muncitorii necalificati

Locuri de munca Maramuresenii fara experienta la locul de munca au sanse, in aceasta perioada, sa se angajeze. Conform reprezentantilor Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM), la ora actuala, exista in Maramures 150 de joburi vacante. Cele mai multe sunt puse la dispozitia muncitorilor necalificati, dar se cauta si persoane care doresc sa lucreze pe segmentul serviciilor.

Numarul posturilor pe care firmele le-au anuntat ca fiind libere se ridica la aproape 50 in cazul necalificatilor. Oferta e si ea diversa – incepand de la industria confectiilor si pana la asamblarea sau montarea de pieselor. Tot pentru cei fara experienta sunt disponibile locuri de munca la intretinerea drumurilor, respectiv in domeniul constructiilor.

Joburi exista in aceasta perioada si pentru maramuresenii care doresc sa lucreze ca barmani, bucatari, ospatari sau vanzatori. De asemenea, sunt locuri vacante pentru agenti de turism, operatori la prepararea produselor lactate, operatori la roboti industriali, lucratori comerciali, ingrijitori animale, casieri, tapiteri, tinichigii, dulgheri si soferi.

Reprezentantii AJOFM Maramures au precizat ca momentan nu exista nicio oferta de angajare pentru absolventii de studii superioare.
Sursa: Camelia Tocaci