Actualitate

Instruiţi la început de carieră ! Stagiu de etică pentru tinerii funcţionari MAI, în Baia Mare

Direcția Generală Anticorupție, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul General pentru Imigrări și Inspectoratul General al Jandarmeriei, cu sprijinul Fundaţiei Hanns-Seidel România, organizează la Baia Mare, un nou stagiu de formare în cadrul Proiectului Etică Organizațională și Integritate în M.A.I.

Proiectul, aflat la cea de-a doua ediție, este adresat personalului Ministerului Afacerilor Interne și are ca obiectiv promovarea eticii organizaţionale şi integrităţii în rândul poliţiştilor, în scopul însuşirii de către poliţiştii aflaţi la început de carieră a cunoştinţelor şi abilităţilor necesare dezvoltării unui comportament adecvat în asigurarea aplicării legii.

Stagiul de formare ce are loc în intervalul 26-28 septembrie 2017, în municipiul Baia Mare, județul Maramureș, beneficiază de participarea unui număr de 20 de tineri funcționari ai M.A.I. aflați la început de carieră din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș, Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș și Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș.

Până în prezent, în cadrul proiectului, s-au desfășurat 9 serii, la care au participat 189 de cursanți. Stagiul de formare actual beneficiază de sprijinul Bibliotecii Județene “Petre Dulfu”, care a pus la dispoziția organizatorilor locația de desfășurare a evenimentului.

Obiectivul proiectului este reprezentat de formarea în domeniul eticii și integrității a unui număr de 300 de tineri funcționari din structurile de poliție, poliție de frontieră, jandarmerie şi imigrări, proveniţi din promoția 2016 a școlilor M.A.I. și a 40 de manageri nemijlociți ai acestora.

Întâlnirile vizează formarea tinerilor funcționari în spiritul dezvoltării unui comportament etic şi integru, perfecționarea managerilor în promovarea valorilor morale în M.A.I., precum și implicarea activă a managerilor în stimularea conduitei etice a debutanților, în fapt, integrarea profesională corectă și dezvoltarea unei culturi organizaționale bazată pe valori etice. În acest context, managerii participanți vor monitoriza activitatea tinerilor funcționari din subordine, în vederea unei evaluări pe criteriile ce stau la baza proiectului.

Proiectul “Etica organizaţională și integritate în M.A.I.” este o inițiativă a Direcției Generale Anticorupție în contextul măsurilor de prevenire a corupției, iar ca urmare a sprijinului și aprecierii de care s-a bucurat la prima ediție din 2016, în acest an s-a extins la nivel național.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *