Actualitate

Instrucţie la înălţime! Jandarmii maramureşeni s-au specializat în căutarea şi salvarea persoanelor rătăcite în munţi

4 instructori din cadrul Centrului de Pregătire Montană Sinaia i-au instruit pe jandarmii maramuresni în privinţa cautarii si  salvării persoanelor rătăcite pe munte, dar nu numai. Totul în cadrul unui exerciţiu desfăşurat în ultimele zile la Preluca Nouă.

Această activitate a cuprins pe parcursul celor trei zile de desfăşurare diferite activităţi, începând cu cele de recunoaştere, identificarea locurilor de organizare a atelierelor de pregătire şi instalarea acestora (proceduri de acordare prim ajutor, noduri şi legături specifice, tehnici de rapel, tiroliana, transport accidentat ), precum şi exerciţii complexe.

În cadrul activităţii de pregătire, din partea I.J.J. Maramureş au participat jandarmi din comandă unităţii, din cadrul structurilor montane şi din cadrul detaşamentului mobil.

”Suntem încrezători în capacitatea structurilor privind intervenţia în zona montană, asigurând totodată iubitorii de munte că în situaţii deosebite, structurile abilitate vor interveni cu promptitudine şi profesionalism” arată într-un comunicat reprezentaţi Inspectoratului de jandarmi Maramureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *