Administratie

INCERTITUDINE – DN 18 ramane inchis. Autoritatile inainteaza alte termene de finalizare a lucrarii prin Pasul Gutai (VIDEO)

Restrictii la circulatie (c) eMM.roVezi VIDEO
DN 18, prin Pasul Gutai, ramane inchis, deocamdata. Daca initial termenul de finalizare a fost data de 20 septembrie, termenul a fost amanat cu 7 zile, apoi cu 10, iar in final pana dupa data 7 octombrie. Cel putin acesta este ultimul termen inaintat de prefectul judetului, Anton Rohian.

„Deci pe DN 18 se lucreaza intr-un ritm, aseara am venit de acolo. Pe doua capete, pe Mara si pe Baia Sprie. Daca timpul ne permite s-ar putea sa terminam sambata, daca timpul acesta nu ne permite s-ar putea sa terminam luni sau marti. V-am raspuns punctual pe zile. Azi suntem in 29. Aveti rabdare ca luna nu se poate lungi pana la 31 ca e din 30 de zile numai”, a declarat Anton Rohian, prefectul de Maramures.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu a precizat ca drumul national prin pasul Gutai nu va fi deschis sub nicio forma pana cand cei 12 kilometri de asfalt nu vor fi terminati in totalitate. Pentru a impaca soferii nemultumiti de situatie si de prelungirea termenului initial, Rohian s-a grabit sa prezinte si rutele alternative de ajungere in Maramuresul istoric.

„Am fost ieri pe drum, poate ca va mai fi inca doua sau trei zile, poate pana luni sau marti sa finalizeze tot Varful Gutai si tot asa va spun, pana nu se finalizeaza cei 12 kilometri, punctual, nu se da drumul la Gutai. Avand in vedere ca drumul judetean Baia Sprie – Barsana este in faza de 95% terminat, domnul preesedinte o sa va spuna, am fost si pe acel drum, s-a ridicat si restrictia de ultimul semafor de pe Baia Sprie – Barsana, asa ca a avea penetrare pentru Judetul Maramures si Maramuresul istoric, pentru maramuresenii din zona respectiva, de la Targu Lapus se poate merge pe Grosi, Botiza, se ajunge pe Valea Izei, de la Bogdan Voda, pe Bocicoel, se ajunge pe Valea Izei, pe Valea Viseului. Problema de a avea aceasta zona sub control, o avem”, a mai adaugat Rohian.

In ciuda faptului ca prefectul judetului a subliniat ca are sub control situatia, s-a contrazis singur, pentru ca acum lucrarile depind in exclusivitate de conditiile meteorologice ,care in ultima vreme nu sunt foarte optimiste.

„Daca vremea ne lasa, s-ar putea sa fie gata duminica, daca nu ne lasa, atunci poate ca una sau doua zile va mai continua sa nu fie deschis circulatiei masinilor grele. Asta am vrut sa va transmit si cred ca mi-au inteles toti maramuresenii punctul asta de vedere. Se lucreaza cu doua echipe de asfaltare, una de pe Mara si una de pe Baia Sprie, se lucreaza cu doua statii de asfaltare. Daca Cel de Sus ne lasa, ne tinem de cuvant”, a punctat prefectul.

Acum soarta drumului pare sa fie la mana Providentei. Daca ploua, ramane inchis, daca e soare s-ar putea sa fie deschis. Cel putin asa spun autoritatile.

Sursa: Ana Pop