Actualitate

Încă una! Următoarea minivacanţă în noiembrie

Nu mai puţin de 5 week-enduri prelungite au avut anul acesta românii. Şi asta pentru că 11 dintre cele 14 sărbători legale au picat în cursul săptămânii.

Prima vacanţă scurtă a fost în luna ianuarie, cu ocazia Zilei unirii principatelor. Pentru că 24 ianuarie a picat marţi, Guvernul a decretat zi liberă şi luni, pe 23. A urmat o nouă vacanţă, de Paşte, de pe 15 pe 17 aprilie. Două săptămâni mai târziu, Ziua internaţională a muncii a fost prilej pentru un nou week-end prelungit , iar zilele acestea a fost din nou minivacanţa , prilejuită de Adormirea Maicii Domnului.

Patru zile de vacanţă vor fi şi spre finalul anului, când sărbătorim Sfântul Andrei şi Ziua Naţională, 1 decembrie. Prima şi a două zi de Crăciun pică luni şi marţi, astfel că şi la finalul anului vom avea 4 zile libere legate.

reamintim că pentru a recupera ziua de 14 august, angajatorii vor avea la dispoziţie atât variantele folosite în sistemul bugetar, cât şi o a treia varianta. Mai exact, se va putea opta pentru recuperarea liberului într-o zi de sâmbătă (pe 19 august, de exemplu) sau prin prelungirea programului zilnic de lucru (de exemplu, se poate lucra zilnic o ora în plus între 16 şi 25 august).

 

sursa :aici 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *