Actualitate

În stradă ! Sindicaliştii BNS gata de proteste din cauza transferului taxelor sociale

Blocul Naţional Sindical  ameninţă cu mai multe proteste în stradă la nivel local în perioada 30 octombrie – 10 noiembrie, dar şi cu un miting de amploare în Bucureşti în cazul în care Guvernul nu renunţă la transferul integral al contribuţiilor sociale în sarcina angajatului.

“BNS face apel la Guvernul României să renunţe la implementarea măsurii de reducere a costului cu forţa de muncă al angajatorului, prin transferul contribuţiilor sociale integral în sarcina salariaţilor, în special având în vedere faptul că deja a luat astfel de decizii de încălcare a propriului Program de Guvernare în favoarea capitalului”, spun reprezentanţii Blocului Naţional Sindical.
Sindicalistii  susţin că pot identifica măsurile alternative pentru a asigura sustenabilitatea sistemului de securitate socială, dar nu îşi asumă obiectivul Guvernului de a reduce costul cu forţa de muncă în favoarea angajatorilor.
 Mai mult acestia arata ca  în cazul în care Guvernul nu va renunţa la transferul integral al contribuţiilor sociale în sarcina salariatului şi la desfiinţarea celor patru fonduri speciale, sindicaliştii vor organiza, în 23 octombrie, pichete în toate oraşele reşedinţă de judeţ, iar în perioada 30 octombrie – 10 noiembrie, vor organiza cel puţin 10 manifestaţii de stradă la nivel local.
De asemenea, în funcţie de reacţia Guvernului, sindicaliştii vor lua în calcul organizarea unui miting de amploare în Bucureşti.

viewscnt

sursa:aici 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *