Stiri externe

IMPOTRIVA – Cancelarul german condamna agresiunea comisa impotriva unei candidate la primaria orasului Koln

Cancelarul german Angela Merkel a condamnat si ‘si-a exprimat stupoarea’ sambata dupa grava agresiune comisa impotriva unei candidate la primaria orasului Koln (vest), injunghiata de un barbat cu motivatii rasiste, relateaza AFP.

Angela Merkel s-a interesat de starea sanatatii candidatei Henriette Reker, 58 de ani, ranita cu lovituri de cutit in zona gatului, intr-o piata din Koln, unde facea campanie inaintea scrutinului municipal de duminica, a declarat o purtatoare de cuvant a cancelariei.

La randul sau, ministrul de interne Thomas de Maizičre s-a declarat ‘profund socat’ de acest atac ‘ingrozitor si las’. Candidata independenta, dar sustinuta de partidul cancelarului Angela Merkel, a fost injunghiata in contextul unui climat de tensiune crescuta in jurul politicii cancelariei germane de deschidere fata de criza imigrantilor.

Potrivit unui purtator de cuvant al politiei, un barbat inarmat cu un cutit a atacat-o pe Henriette Reker (58 de ani) in jurul orei locale 09:00 (07:00 GMT), in apropierea unui punct de informare al Uniunii Crestin-Democrate (CDU) langa o piata organizata saptamanal in districtul Braunsfeld din Koln.

Agresorul, arestat imediat dupa comiterea faptei, ‘a afirmat ca a comis acest act cu o motivatie rasista’, potrivit politiei. Dna Reker, care se ocupa in special de primirea refugiatilor in orasul Koln, a fost operata si starea ei de sanatate este ‘stabila’. Alte patru persoane au fost ranite in acest incident, printre care unul dintre colaboratorii lui Reker in campania pentru alegerile municipale din Koln din 18 octombrie.

Sursa: Agerpres