Actualitate

Ies în stradă! Sindicaliştii Frăţia gata de proteste din cauza legii Dialogului Social

CNSLR – Frăția amenință cu declanșarea unor acțiuni de protest, inclusiv greva generală, dacă până la 1 noiembrie 2017 autoritățile nu vor accepta propunerile lor de modificare a Legii dialogului social.

“Consiliul Național al CNSLR — Frăția, analizând stadiul negocierilor dintre partea sindicală și reprezentanții Ministerului Dialogului Social, referitoare la modificarea Legii Dialogului social, isi manifesta profunda nemulțumire față de propunerile formulate de către Ministerul Dialogului Social. Atât CNSL — Frăția, cât și celelalte confederații sindicale semnatare ale unui punct de vedere comun în ceea ce privește abordarea acestei legislații, consideră că propunerile formulate de partea sindicală sunt în acord cu necesitatea corelării echilibrului relațiilor de muncă, absolut necesare asigurării dezvoltării sociale și economice a României”, se arată într-un comunicat al sindicalistilor.

În acest context, sindicaliștii susțin că Guvernul României și organizațiile patronale trebuie să înțeleagă că federația sindicală nu va accepta niciodată excluderea componentei sociale din actuala legislație a muncii, care lasă sindicaliștii fără drepturi.

” Am hotărât că, dacă până la data de 01.11.2017, nu vor fi acceptate propunerile noastre de modificare a legii  va  fi declanșat un program de acțiuni de protest, care vor culmina cu greva generală”, se mai precizeaza in comunicat .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *