Sport

HANDBAL – JUNIORI 1 – Medalii de aur cu conotatii emotionale aparte pentru Extrem Baia Mare (VIDEO)

Vezi VIDEO
Echipa de juniori 1 a Clubului Sportiv Extrem Baia Mare a castigat titlul de campioana nationala. Finala a avut un plus de incarcatura emotionala dat fiind ca sportivii antrenati de Petru Pop si Razvan Pop i-au intalnit pe handbalistii de la CSS 2 Baia Mare, antrenati de Iuliu Varady si Ioan Chircu. Pe langa medaliile de aur, cei de la Extrem au obtinut si doua premii speciale.

Parcursul echipei Extrem Baia Mare a fost fara cusur la turneul final, baimarenii obtinand cinci victorii in cinci meciuri.

“Am intrat foarte bine in turneu, ne asteptam ca primul meci sa fie, ca de obicei, mai greu, sa fie cu emotii, dar totul a fost bine. Am pregatit meciurile foarte bine, fiecare a stiut exact ce are de facut si totul a mers cum trebuie. Am castigat cinci meciuri din cinci si ne-am facut treaba toti“, a spus Razvan Letu, cel care a fost ales cel mai bun inter stanga.

Cu 12 goluri s-au impus baimarenii in prima partida, in compania CSS Sibiu. Cu noua goluri avans au trecut de Liceul Teoretic “Traian Vuia” din Resita in al doilea joc. Extrem a castigat cu 39-36 echipa din Constanta in ultimul joc din grupa. In semifinala, baimarenii au trecut de Bacau cu 29-23.

Scorurile nu reflecta ceea ce s-a intamplat pe teren: pe teren am fost o echipa adevarata, fiecare a luptat pentru fiecare. S-au intamplat faze la care nu ma asteptam, credeam ca suntem mai individualisti, dar n-am fost. Am muncit impreuna si asta ne-a dus la titlu: unu la unu poate n-am fi putut face diferenta, dar impreuna am fost uniti, relaxati, pregatiti si am avut o motivatie deosebita de a castiga acest trofeu”, a spus Sergiu Silinc.

Extrem a castigat finala cu 33-29 in compania baimarenilor de la CSS 2. Cele doua adversare sunt antrenate de doi fosti colegi de echipa, Petru Pop si Iuliu Varady, astfel incat conotatiile partidei au fost ceva mai aparte pe banca tehnica.

Au inceput sa apara amintirile: acum 20 de ani am iesit cu Varady campioni la juniori. Prin mintea mea a trecut toata perioada aceea, toate satisfactiile pe care le-am trait impreuna. Dar pe teren am jucat. Am jucat corect fiecare, ne-am respectat, ne respectam, suntem prieteni foarte buni. Pana la urma, asta este…”, a declarat pentru eMaramures Petru Pop, antrenorul echipei de juniori 1 de la Extrem Baia Mare.

“A fost cu emotii, dar a fost si frumos. Nu cred ca s-a mai intalnit ca doua echipe din acelasi oras sa joace altundeva o finala de campionat. Ne-am bucurat cu totii, la final am facut si o hora cu totii si am strigat “Baia Mare!”. A fost frumos”, a marturisit Darius Makaria.

Calin Leordean a dat cele mai multe goluri in finala, 11.

“Este un sentiment foarte placut, ma bucur ca am cucerit si aceasta medalie pentru ca era singura care imi lipsea: am fost de doua ori vicecampion, macar la sfarsit de juniorat trebuia sa fiu si campion”, a spus Calin Leordean, cel care a fost golgheterul turneului final, cu 51 de goluri. “Nu este neaparat o senzatie aparte sa dai cele mai multe goluri: datorita colegilor mei am reusit sa dau aceste goluri. Ei m-au ajutat: daca nu erau colegii mei, eram un oarecare“, a marturisit pentru eMaramures Leordean.

Mai multe declaratii despre aceste medalii de aur puteti afla din emisiunea “Minutul de Aur” din aceasta seara, de la 20.45, la televiziunea eMaramures.

Foto (c) Extrem Baia Mare.
Sursa: Ramona-Ioana Pop