TIC

HACKER – Contul de e-mail al sefului CIA, penetrat de un pirat informatic

Un hacker care se prezinta a fi un adolescent american afirma ca ar fi spart casuta postala personala a directorului CIA, John Brennan, si ar fi accesat informatii sensibile, potrivit cotidianului New York Post, citat marti de AFP.

Descriindu-se drept liceean, piratul informatic a asigurat ziarul ca a descoperit documente sensibile printre mesajele personale ale directorului Agentiei americane de informatii, printre ele figurand un dosar de 47 de pagini clasificat Top-secret, completat de seful CIA in cursul procesului de verificare a antecedentelor sale pentru a fi autorizat sa acceada la informatii sensibile.

Pe un cont Twitter, un internaut care afirma ca ar fi acest pirat a postat online capturi de pe un ecran care arata documente parand a contine informatii oficiale sensibile, care au fost insa mascate.

Hacker-ul asigura ca a comis atacul in semn de protest impotriva politicii externe americane si in sprijinul palestinienilor , scriind “FreePalestine, FreeGaza” in mesajul lui.

In plus fata de contul personal al lui John Brennan, piratul informatic afirma ca l-a luat drept tinta si pe ministrul american al securitatii interne, Jeh Johnson, reusind sa-i asculte mesajele vocale inregistrate de pe mobil.

“Cunoastem articolul din presa, totusi nu facem vreodata comentarii despre securitatea personala a ministrului”, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al Ministerului Securitatii Interne.

CIA a indicat ziarului New York Post ca “a adus problema la cunostinta autoritatilor pertinente”.

FBI si serviciile secrete ancheteaza cazul, potrivit CNN. Piratul informatic a declarat ca i-a telefonat el insusi sefului comunitatii americane de informatii si i-a comunicat numarul sau de asigurare sociala, probandu-i astfel ca are acces la aceasta informatie personala. “El a asteptat putin, iar apoi a inchis”, a declarat hacker-ul pentru New York Post.

In luna iulie, guvernul american a dezvaluit ca date personale a 21,5 milioane de persoane, care facusera obiectul unei verificari a antecedentelor lor, fusesera piratate.

Sursa: Agerpres