Stiri externe

GAFA – Purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat al SUA a incurcat Siria cu Rusia vorbind despre schimbarea de putere

Purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat al SUA, John Kirby, a creat confuzie atunci cand a declarat ca ‘presedintele rus Bashar al-Assad trebuie sa plece de la putere’. Kirby si-a cerut scuze pentru scapare, dand asigurari ca aceasta a fost o simpla eroare, informeaza agentiile de presa RIA Novosti si Unian.

‘Operatiunea militara impotriva gruparii teroriste Statul Islamic (SI) continua si nu va slabi in intensitate. Insa, este important ca in Rusia sa aiba loc transferul puterii de la Assad’, a spus oficialul american in timpul unui briefing de presa.

La reactiile de uimire ale jurnalistilor prezenti, Kirby a intrebat: ‘Dar ce am spus?’.

Dupa ce confuzia a fost clarificata, John Kirby a ras si si-a cerut scuze, dand asigurari ca aceasta a fost doar o eroare involuntara.

Recent, presedintele rus Vladimir Putin a fost confundat, la sediul ONU, cu premierul Republicii Moldova, Valeriu Strelet. Liderul rus a fost confundat si cu primul presedinte al Rusiei postsovietice, Boris Eltin, de o prezentatoare de stiri de la CNN.

Sursa: Agerpres