Sport

FOTBAL – EURO 2012 VAZUT DIN BAIA MARE – Designerul Codruta Rohian priveste meciurile cu… mapa de schite langa ea (VIDEO)

Vezi VIDEO
Campionatul European de Fotbal e in plina desfasurare si, asa cum era de asteptat, doamnele si domnisoarele se plang de faptul ca perechea lor petrece din ce in ce mai mult timp in fata televizorului. Sunt, insa, si exceptii, cum e cazul designerului baimarean Codruta Rohian, care abia asteapta sa vada un meci de fotbal: ce-i drept nu cu punga de popcorn in brate sau cu o bere langa ea, ci…cu mapa de schite. “Cu mine se intampla o chestie extrem de interesanta. Fotbalul imi stimuleaza foarte mult creativitatea”, a declarat pentru eMaramures designerul Codruta Rohian.

Spectacolul si atmosfera create pe terenul de fotbal cu atat mai mult in perioada Campionatului European de Fotbal nu pot fi contestate. Printre persoanele care sunt intru totul de acord cu acest lucru se afla si designerul Codruta Rohian. Baimareanca, cunoscuta pentru prezentarile de moda pline de eleganta si optimism, sustine ca fotbalul e o buna sursa de inspiratie pentru colectiile sale.
“Voi fi in fata televizorului pentru ca sotul si fiul meu sunt sustinatori ai sportului, ai fotbalului. Mai mult, cu mine se intampla o chestie extrem de interesanta. Fotbalul imi stimuleaza foarte mult creativitatea. Aproape doresc sa vad un meci de fotbal pentru ca am mapa de schite langa mine si, in timpul jocului, cand e atmosfera este extraordinara pe teren si in tribune deopotriva imi vin cele mai grozave idei”, a spus Codruta Rohian.

Pe langa prestatia jucatorilor din timpul partidelor, unul dintre aspectele comentate e si vestimentatia lor, mai ales ca echipamentele create pentru campionatele importante sunt mai speciale. In aceasta editie de turneul final continental combinatia de materiale si culori e foarte interesanta, dupa cum aprecieaza si designerul baimarean.

“Toate cluburile au culorile lor si, pe masura ce trece timpul, acestea trebuie sa fie din ce in ce mai dinamice, din ce in ce mai vii. Se adapteaza si tendintelor in moda putin prin imprimeurile pe care le poarta. Veti vedea: la orice firma de echipament sportiv se observa o evolutie pentru ca si echipamentele de sport trebuie sa se alinieze la tendintele in moda. Se moderninzeaza: isi schimba linia, care devine mai fliuda, mai eleganta si mai colorata. Trendul e foarte colorat, incadrandu-se astfle in actualele tipare de moda“, a explicat Codruta Rohian.

Staruri ale fotbalului precum portughezul Cristiano Ronaldo raman in vizorul suporterilor si cand vine vorba de look: frizura, echipamentul, dar si vestimentatia din afara terenului de joc putand da nastere la adevarate trenduri.

“Fiecare incearca sa isi puna amprenta pe ceea ce poarta. La fel se intampla si cu uniformele noastre de scoala. Ba era mai scurta, ba mai stramta, ba aveam alta camasa decat trebuia la scoala. Probabil ca si fotbalistii simt nevoia sa mai puna ceva pe ei pentru a schimba putin uniforma”, a adugat Codruta Rohian.

Foto (c) eMaramures.ro.
Sursa: Diana Grad