Sport

FOTBAL – EURO 2012 – “Un turneu exceptional”, apreciaza Platini

Presedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Michel Platini, a apreciat referitor la Euro 2012, sambata la Kiev, ca Polonia si Ucraina au organizat un “turneu exceptional, care va ramane in memorie”. “Polonia si Ucraina au organizat un turneu exceptional, care va ramane in memorie. A fost unul din acele momente unice care aduna publicul si masele”, a declarat Platini in cadrul unei conferinte dinaintea finalei competitiei, dintre Spania si Italia.

“In ceea ce priveste organizarea si dezvoltarea fotbalului, cele doua tari vor lasa o frumoasa mostenire. Simt o mandrie pentru aceste tari, care au dovedit ca sunt la inaltime. Vreau sa urez cu aceasta ocazie mult noroc Frantei pentru 2016 si stacheta cat mai sus. in ceea ce priveste probleme de rasism, eu consider ca practic nu a fost niciun caz de rasism la acest Euro. Rasism exista peste tot, in Ucraina, Polonia, in Franta, dar el trebuie combatut peste tot”, a conchis presedintele UEFA.

Presedintele Federatiei ucrainene, Grigori Surkis, a subliniat la randul sau “beneficiile valabile pentru generatii de ucraineni prin infrastructurile create, hoteluri, aeroporturi”, in timp ce omologul sau polonez a vorbit despre “o sarbatoare a fotbalului si o ambianta unica”.
Sursa: Agerpres