Cultura

FESTIVALUL CASTANELOR – Concert de muzica clasica de exceptie oferit de Opera Group Project Cluj (VIDEO)

 
 

Vezi VIDEO
Partituri celebre de opera, opereta si cantonete italiene au fost interpretate cu mult rafinament de orchestra si solistii Operei Grup Project Cluj, in cadrul unui concert sustinut in cea de-a doua zi a Festivalului Castanelor. Evenimentul a fost gazduit intr-un spatiu deosebit, cel al Pietei Cetatii, ceea ce a accentuat emotia muzicala si sensibilitatea transmisa de protagonistii momentului artistic.

Publicul baimarean care a tinut sa participe ieri, 22 septembrie, la concertul sustinut de Opera Grup Project Cluj a avut ocazia sa audieze adevarate “perle” muzicale semnate de compozitori celebri: de la George Enescu pana la Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Gaetano Donizetti sau Johann Strauss. Concertul de o inalta tinuta a reunit tineri instrumentisti si solisti, al caror talent a fost recunoscut si pe plan international. Solistii concertului au fost sopranele Cristina Oltean si Natalia Buciuman si tenorul Stefan Korch.

“Opera Grup Project si-a propus sa promoveze muzica romaneasca, tineri solisti si instrumentisti. Am reusit, de data aceasta ati vazut ca am venit cu Rapsodia nr 1 a lui George Enescu. Cred ca a fost si pentru dumneavoastra o bucurie si am prezentat doi tineri solisti care bat la portile afirmarii si peste putin timp nu-i vom mai avea decat cand vor mai veni sa ne onoreze cu prezenta, Este vorba despre soprana Cristina Oltean, cu multe contracte, cu multe oferte din strainatate. De asemenea un tenor foarte bun si tanar, Stefan Korch, care si el bate pe dincolo foarte serios”, a declarat coordonatorul si fondatorul Operei Group Project Cluj, Alexandru Manzat. 

Protagonistii concertului s-au declarat incantati si de spatiul in care au cantat, aratand ca e unul din cele mai frumoase locuri. „Este cel mai frumos spatiu pe care l-am vazut in Romania, va spun sincer. Am mai vazut asemenea spatii prin Austria, cred ca este cel mai indicat pentru un concert in aer liber”, a adaugat Alexandru Manzat. 

Si publicul a fost unul pe masura, care a apreciat muzica de calitate oferita in cadrul acestui eveniment, dupa cum a observat si dirijorul orchestrei, Cristian Sandu. “Sarbatoarea Castanelor este deja un brand arhicunoscut al orasului Baia Mare. Opera Group Project s-a bucurat sa prezinte un program divers cu arii din opereta, arii din opera, cantece spaniole si cantonete italiene. Ne bucuram ca vremea a tinut cu noi, a fost o vreme frumoasa, publicul a reactionat extraordinar. Oricand suntem bucurosi sa ne reintoarcem si sa prezentam intr-o formula putin neconventionala, in aer deschis pentru public, capodoperele muzicii”, a afirmat dirijorul Operei Group Project Cluj, Cristian Sandu.

Opera Group Project a fost infiintata in toamna anului 2008 de catre contrabasistul si tenorul Alexandru Manzat. Componentii grupului sunt instrumentisti de mare valoare si cu mare experienta profesionala, in mare parte componenti ai Orchestrei Operei Nationale Romane Cluj. 

Sursa: C.T.