Actualitate Sport

Familia Marta a pus stăpânire pe Clubul Minaur

Familia Marta a pus stăpânire pe Clubul Minaur. După înfrângerea ruşinoasă a echipei Minaur la Bacău (35-33) foarte mulţi dintre suporterii echipei masculine încep să întrebe, inclusiv pe reţelele de socializare, ce se întâmplă la echipa băimăreană şi cine sunt vinovaţii pentru evoluţia din acest sezon.

În mod cert, conducerea şi antrenorii sunt principalii vinovaţi. Dar, oare numai aceştia? Jurnaliştii apropiaţi de fenomenul sportiv cred că sunt şi alte cauze ale dezastrului de la echipa masculină de handbal CS Minaur Baia Mare.

Vă prezentăm în continuare câteva dintre cauzele care au dus la aceste rezultate dezastruoase ale echipei fanion a Maramuresului şi chiar a României.

Management pe nepotisme, situaţie intolerabilă la un club ca Minaur

Conducătorii clubului (de drept public, aflat în subordinea Consiliului Local Baia Mare!) şi-au angajat fraţi, fini şi părinţi în diverse posturi şi funcţii din cadrul clubului, în detrimentul altor persoane mai bine pregătite, dar care nu fac parte din familie. Cele mai sugestive exemple: Tudor Marta, păstrat în lot numai pentru că este fratele directorului Ionuţ Marta. Raul Fotonea pus antrenor pentru că este finul lui Vasile Viman (membru în Consiliul de Administraţie al clubului). Ioana Marta este antrenoare la Minaur II pentru că are calitatea de mamă a directorului Ionuţ Marta. Mona Paşca este antrenoare la Minaur II, fiind angajată la CSS 2, unde Cornel Negruţ, membru în Consiliul de administraţie la clubul municipiului, este director.

Interesele personale ale conducătorilor – Politica de transferuri

În vara acestui an au fost momente când nimeni nu mai ştia cine conduce clubul. Interesele personale ale unora de a-şi menţine jucătorii favoriţi şi antrenorul au fost puse mai presus de binele clubului. În această perioadă a fost adus la club pe postul de team manager Nicolae Făt, cel care în perioada HCM, când secţia feminină era mai presus de tot şi de toate a reuşit, cu resurse limitate, să aducă în Baia Mare, după 16 ani, titlul de Campion, Cupa şi Supercupa României.

Văzând situaţia de la club şi înţelegând că nu va reuşi să alcătuiască o echipă competitivă, interesele personale ale lui Ionuţ Marta, Vasile Viman şi Cornel Negruţ fiind „lege”, Nicolae Făt a decis să facă un pas în lateral şi să se retragă. Asta după ce echipa era formată, dar Ionuţ Marta cu sprijinul lui Vasile Viman au blocat noile transferuri. Un exemplu în acest sens l-a constituit propunerea de schimbare a antrenorului Fotonea, dorinţa fiind aceea de a fi adus Coco Mihăilă de la Steaua sau Sandu Iacob de la Constanţa.

Rezultatele s-au văzut imediat. S-a renunţat foarte uşor la jucători care au evoluat cu succes sezonul trecut la Minaur precum Ragot, Vilovski, Dragas, Buşecan, Bucătaru, Pop Razvan, Lazic pentru că nu fac parte din „familia”, dar a fost adus un portar de rezervă tocmai din Belarus şi un al treilea pivot de la Poli Timişoara. „Frăţiorul” directorului (Tudor Marta), jucătorii Academiei (preşedinte fiind Vasile Viman, membru în CA Minaur) au fost păstraţi, dar fără nici un rezultat pe plan sportiv. Toate acestea au “umflat” bugetul clubului la peste 800.000 de euro, bani publici!!!

Domnule director „public” Ionuţ Marta, domnule membru în CA Vasile Viman vă asumaţi rezultatele slabe, mediocre de-a dreptul, ale Minaurului? Cine răspunde pentru încă un sezon ratat şi pentru banii publici aruncaţi pe fereastra intereselor personale? Vă asumaţi în continuare ceea ce aţi promis la debutul sezonului în faţa primarului Cătălin Cherecheş, a Preşedintelui Clubului Adi Popovici, a team managerului Daniel Kotecz şi în faţa demisionarului Nicolae Făt? Dacă răspunsul este unul afirmativ, înseamnă că ar trebui să vă prezentaţi demisia nu să ameninţaţi jucătorii prin comunicate!
Deocamdată ne limităm doar la atâta! Legenda nu merge mai departe! Legenda s-a împotmolit!

Sursa foto: Facebook

One Response

 1. In sfirsit a avut cineva curajul sa spuna lucrurilor pe nume.Toate aceste lucruri se stiu de multa vreme,dar toti cei raspunzatori se considera invincibili pentru ca fac parte din GASCA !!!!
  Toate aceste lucruri se petrec datorita faptului ca sunt bani publici,la o entitate privata nu se ajungea aici NICIODATA!!!!Probabil au de cistigat si altii nu numai cei din FAMILIA MINAUR.
  E mare pacat ca niste indivizi mediocrii profita de numele MINAUR si de suporterii din acest oras.
  Domnilor Marta,Fotonea,Viman si ceilalti profitori,este cazul sa faceti un pas in spate si sa va ocupati de treburile voastre.In ce priveste performanta in handbal ne-ti demonstrat de ce sunteti in stare.
  Si cel mai important !!!!
  SA VA IASA DIN CAP CA OAMENII DIN ACEST ORAS SUNT NISTE PROSTI !!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *