Actualitate

Exerciţiu de alarmare publică. Sirenele vor suna şi în Maramureş

Începând cu luna august în toate judeţele ţării vor avea loc exerciţii pentru verificarea funcţionarii mijloacelor de alarmare a populaţiei, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înştiinţare, avertizare şi alarmare, precum şi pentru pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale.

Potrivit oficialilor Imspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă de acum, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 — 11.00, vor fi acţionate sirenele de alarmare publică existente la nivel naţional.

Simulările vor începe miercuri, 02 august a.c. şi vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acţionate în mod centralizat (simultan), dar şi a celor cu acţionare locală.

Totodată, rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel judeţean şi vor face obiectul unor analize în comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, în vederea îmbunătăţirii modului de alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă.

Prin modul de acţionare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spaţiul public, motiv pentru care asigurăm cetăţenii că astfel de exerciţii periodice sunt necesare şi benefice.

În Baia Mare ultimul exerciţiu de acest gen a vut loc pe 20 aprilie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *