Comunicate de presa

EVENIMENT – Duminica, pe Aeroportul International Baia Mare, miting aviatic de exceptie: Maramures Air Show 2015

Aeroportul International Baia Mare va invita duminica, 20 septembrie 2015, incepand cu ora 14.00, la mitingul aviatic “Maramures Air Show”, eveniment organizat in parteneriat cu Consiliul Judetean Maramures si Aeroclubul Romaniei.

In cadrul manifestarii “Maramures Air Show 2015”, maramuresenii vor asista la spectaculoase demonstratii de maiestrie ale pilotilor de acrobatie si parasutistilor. Intrarea spectatorilor pe pista Aeroportului International Baia Mare este libera (gratuita) si se va face incepand cu ora 13.00.

Aeroclubul Romaniei va fi prezent la eveniment cu “Hawks of Romania” (“Soimii Romaniei”) – echipa nationala demonstrativa de acrobatie cu avionul, “White Wings” (“Aripi Albe”) – echipa demonstrativa de zbor acrobatic cu planorul, “The Pelicans” (“Pelicanii”) – echipa demonstrativa de zbor cu avioane ultrausoare, Vulturii Tricolori – echipa demonstrativa de zbor cu avioane Zlin 142 si Blue Wings Romania (“Aripi Albastre Romania”) – echipa demonstrativa de lucru relativ pe cupola – parasutisti. 

De asemenea, la “Maramures Air Show 2015” vor fi expuse 15 avioane usoare, un balon cu aer cald (tip Kubricek), aeromodele de la Cercul de Aeromodele al Palatului Copiilor Baia Mare si motociclete de tip chopper si speed de la Clubul “Rock’N’Road” Baia Mare. In perioada 18-20 septembrie, doritorii pot executa salturi in tandem cu parasuta, contra cost (detalii: Cristina Stenczel – tel. 0735. 302.847). “Maramures Air Show este un eveniment aviatic de inalta calitate si spectaculozitate care speram sa-i bucure pe toti maramuresenii ce vor decide sa-si petreaca dupa-amiaza de duminica pe Aeroportul International Baia Mare.

Speram sa fie prezenti cat mai multi spectatori la acest miting de exceptie, de aceea, pentru familiile cu copii, am gandit si o zona cu jocuri de agrement pentru cei mici. De asemenea, evenimentul creat de piloti si parasutisti din echipele nationale ale Romaniei se bucura si de cateva prezente inedite care au acceptat invitatia noastra de a face parte din acest show.

Am pregatit mai multe surprize ce speram sa placa spectatorilor, una pot sa o dezvalui: pentru prima data la un miting aviatic o motocicleta se va intrece intr-un concurs de viteza cu un avion.

Acest miting aviatic este si o modalitate de a compensa disconfortul cauzat maramuresenilor de inchiderea aeroportului pana la sfarsitul anului E o decizie obligatorie pentru ca imediat dupa finalizarea achiziției publice vor incepe efectiv lucrarile pentru extinderea si modernizarea pistei”, a declarat Dorin Buda, directorul general al Aeroportului International Baia Mare.

Sursa: Aeroportul International Baia Mare.