Sanatate

Eşti dependent de jocuri pe calculator? Ai putea să suferi de o boală gravă

Este oficial. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adăugat dependenţa de jocuri pe calculator pe lista afecţiunilor psihice. Din ce în ce mai prinși în lumea virtuală a jocurilor, tot mai mulți tineri și adolescenți devin dependenți. Problema este una la nivel global, așa că Organizația Mondiala a Sănătății include anul acesta, pentru prima dată, dependența de jocuri, pe lista tulburărilor psihice. În străinătate există clinici specializate care tratează acest tip de adicție, însă la noi sunt puține centrele în care poți primi ajutor și oamenii sunt destul de reticenţi.

Jocurile pe computer sunt din ce în ce mai prezente în vieţile oamenilor, iar victime sigure sunt copiii şi adolescenţii. Ei tastează zile în şir fără pauză numai de dragul de a trece la un alt nivel.

O statistică oficială cu privire la numărul românilor dependenți de jocurile pe calculator nu există, însă se estimează că numărul acestora ar depăși câteva zeci de mii. Toți acești oameni prezintă o serie de simptome, printre care preocuparea excesivă față de joc, neglijarea completă a vieții personale și un comportament bipolar.

Pentru că problema este globală, Organizația Mondială a Sănătăţii trage un semnal de alarmă şi va include dependența de jocuri în lista tulburărilor mintale.

Dacă dependența de jocurile video va fi clasată drept o boală psihică, tratamentele ar putea fi decontate de stat, iar pacienții – ajutați să scape de această tulburare.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *