Actualitate

Emoţii mari! Se afişează rezultatele la bacul de toamnă

Absolvenţii de clasa a XII a, care sau înscris la Bacalaureatul de toamna află astăzi, 1 septembrie, dacă au trecut sau nu examenul maturităţii. Potrivit calendarului examenului până la ora 16 vor fi afişate rezultatele, iar contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi între orele 16:00 şi 20:00.

În conformitate cu prevederile metodologice, în urmă evaluării lucrărilor contestate “notă iniţială se poate modifică, după caz, prin creştere sau descreştere, prin notă acordată la contestaţii. Cu alte cuvinte, notă comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regulă celor 0,5 puncte diferenţa între notă de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

Între 2 şi 5 septembrie vor fi rezolvate contestaţiile, iar în 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

În Maramureş s-au înscris la cea de a două sesiune de Bac peste 1200 de candidat, cei mai mulţi dintre ei din rândurile celor acre au termnat anul acesta liceul , dar care nu s-au prezentat la rpiam seisune sau nu au reuşit să streaca fie unul , fie mai multe dintre examnele din prima sesiune .

Anul trevut în Maramureş, rată de promovabilitate a sesiunii de toamna a balaureatului a fost de 22,2 la sută înainte de ontestatii.

Reamintim că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să obţină cel puţin notă 5 la fiecare proba scrisă, iar media, per total să trecă de 6 .

Bacalaureatul poate fi susţinut fără taxa de cel mult două ori. Candidaţii care se prezintă la examen pentru a treia oară trebuie să plătească o suma stabilită diferenţiat, în funcţie de numărul probelor la care se prezintă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *