Editorial

Editorial: Polițiștii, campionii României!

În ziua de astăzi sunt tot mai mulți oameni care fabrică bancuri. Încet, a intrat pe piață și stand-up-ul, dar bancurile simple, spuse la colțul blocului sau la locul de muncă, într-o pauza de cafea, au rămas legendare.

Bancuri despre Dancilă, s-au făcut destule, încet domana premier îl va depăși pe Bulă. Cu toate acestea, campionii la bancuri rămân polițiștii.

Prostiile pe care le fac unii polițiști , cu sau fără cunoștință de cauză, îi fac să devină personajele umorului sociețății civile, care i-a făcut pe domnii cu caschetă, eroi de bancuri sarcastice.

Își mai aduce cineva aminte de Garcea? Ei bine, Garcea a fost un pilon de bază care a consolidat rolul umoristic pe care îl joacă în general polițiștii.

Dar de la Garcea până în zilele noastre, au fost alte multe exemple, de această dată  reale,  prin care polițiștii au decăzut în ochii simplilor cetățeni.

Ca exemplu, cunoscutul caz al polițistului pedofil, pe lângă că a șocat România, a iscat și multe glume despre aceiași bugetari destoinici care au pulan. Acest polițist pedofil, am înteles că era impresionat de stickerele „Bady on board”,  așa că atunci când oprește o mașină cu acest sticker, devine mai atent la copil decât la șofer.

„Poliția e cea care ne protejează și asigură buna funcționare a statului!”. Lăsând asta la o parte și trecând la lucruri serioase, zicala:„Nu există pădure fără uscături!”, e general valabilă și în poliție, dar cu nota de subsol că în poliție sunt mai multe uscături decât trebuie. Mai ales acum, cu aceste recrutări directe care au permis oricărui neica nimeni să se facă polițist. Dar trăim în România și asta ne ocupă tot timpul!


A.B.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *