Comunitate

După Şincai, şi Eminescu a devenit ţinta glumelor. În ce a fost transformat colegiul – FOTO

Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Baia Mare a devenit ţinta unei glume proaste. Astfel, numele liceului a fost “pocit” pe motoarele de căutare în “Colegiul Naţional Mihai Starbuck’s Baia Mare”.

Întâmplarea este similară cu cea petrecută la Colegiul Gheorghe Şincai în urmă cu trei luni, dar nu la fel de gravă. În cazul precedent, eroarea a fost remediată în aproximativ 48 de ore.

 

Colegiu de elită din Baia Mare, transformat în “lagăr de concentrare”

Cum a fost posibilă schimbarea

Specialiştii în IT susţin că schimbarea a fost făcută de cineva din interiorul instituţiei. Motivul este unul foarte simplu: procedurile care trebuie urmate sunt stricte şi necesită câteva documente la care nu ar putea să aibă acces decât cineva din şcoală.

Pentru a identifica o locaţie pe Google maps se trimite o solicitare la Google cu adresa exactă. Sediul Google pentru Europa de Est este la Paris şi cei de acolo după ce identifică prin satelit locaţia, clădirea efectiv, trimit o scrisoare cu un cod care trebuie introdus de solicitant.

“Cine a trimis solicitarea trebuie să aibă acces la corespondenţa şcolii. Nu este chiar uşor să schimbi o locaţie şi scrisoarea cu acel cod de identificare vine pe adresa indicată”, a precizat Raul A., specialist IT.

Probabil că este o glumă a unui elev sau a unui fost elev, cert este că unul dintre cele mai bune licee din judeţ a devenit subiect de glumă pe Internet . Oricine este străin de oraş şi doreşte să ajungă la locaţie cu ajutorul google maps va vedea noua denumire a şcolii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *