Sport

După retragerea din baschet, Ghiţă Mureşan are probleme pe plan financiar

Gheorghe Mureşan impresiona SUA cu performanţele din NBA la începutul anilor ’90. Românul şi-a început cariera în patria baschetului la Washington Bullets. La cei 2.31 m. ai săi, era un jucător de top al celei mai importante ligi de baschet din lume, reuşind să “explodeze” în sezonul 1995- 1996. La sfârşitul acestuia, Mureşan a fost ales printre cei mai buni jucători ai sezonului. Acum, la 12 ani de la performanţă, se pare s-ar confrunta cu ceva probleme  financiare. Jurnaliştii din SUA au descoperit că vila achiziţionată în State este pe site-ul unei agenţii de imobiliare. Suma de vânzare a casei cu 7 dormitoare, 9 băi şi o piscină se ridică la 2.1 milioane de euro.

Contactat de jurnaliştii de la Washington Post, Ghită a spus că şi-a cumpărat casa din dorinţa de a avea spaţiu, dar cel mai mult l-a impresionat  zona în care este construită: “Pe lângă faptul că este o casă mare, iar eu am nevoie de spaţiu, îmi place verdeaţa şi pădurea. În fiecare dimineaţă ies şi ascult păsările.”

Ajuns la 47 de ani, Mureşan ocupă funcţia de ambasador al Washington Wizzard, dar este şi reprezentant al NBA, promovând competiţia la nivel mondial.

Ghiţă Mureşan a evoluat în peste 300 de meciuri în NBA, reuşind o medie de 10 puncte pe meci. El a evoluat pe poziţia de centru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *