Actualitate Cultura

După contestații – rezultate finale la bacalaureat

Absolvenții maramureșeni care au depus contestații vor afla astăzi dacă notele pe care le-au primit în urma susținerii probelor din prima sesiune a bacalaureatului 2017 sunt mai mari și, mai ales, dacă acestea le permit să ia bacul.

Notele vor fi afișate în cel mai scurt timp pe site-ul www.edu.ro

Potrivit oficialilor din învățământ, în urma evaluării lucrărilor contestate, ”nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este cea finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.
În Maramureș, procentul de promovabilitate – înainte de contestații – era de 66,33%, un procent mai mare cu 5% față de anul trecut. Patru elevi au luat nota zece și două licee au înregistrat procent 0 de promovabilitate. La sesiunea iunie-iulie a examenului de bacalaureat s-au înscris 3589 de candidați în Maramurel, dintre care 3323 de elevi s-au prezentat la probele examenului.

Reamintim că pentru a promova examenul, absolvenții trebuie să obțină minim nota 5 la fiecare dintre probe, iar media finală trebuie să fie cel puțin 6.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *