Comunitate

DECLARAȚII – “Dacă nu rămân tinerii în țară, nu o să avem niciun viitor”

Chiar dacă vremea nu a ținut cu ei, băimărenii au ieșit din case pentru a urmări parada militară. Cu mic, cu mare, cu nelipsitul tricolor din mâini, aceștia au răspuns afirmativ manifestațiilor care au marcat intrarea în Anul Centenarului.

Mulți au fost prezenți și pentru a arăta că România are și o altă față în afara celei încruntate de problemele din viața de zi cu zi. Și pentru că le pasă atât de mult, unii dintre ei au ținut să își susțină opinia cu privire la însemnătatea zilei de 1 decembrie.

Dacă nu rămân tinerii în țară, nu o să avem niciun viitor

Primul care ne-a răspuns cu zâmbetul pe buze a fost Anton H., un tânăr în vârstă de 23 de ani:

“Este primul an în care particip la paradă, mi-a plăcut foarte mult. Anul viitor vor fi 100 de ani de la Unirea României și aș vrea să merg la Alba-Iulia să văd cum e și acolo, ca să pot face o comparație cu ce a fost aici, însă mie mi-a plăcut foarte mult. Mă bucur că m-am trezit dimineață ca să pot ajunge la paradă. Sincer, cred că tinerii vor avea un viitor în România. De exemplu, eu am terminat facultatea aici și nu-mi doresc să plec din țară. Mi se pare că dacă noi, tinerii, plecăm de aici nu o să rămână nimic. Dacă nu rămân tinerii în țară, nu o să avem niciun viitor.”

La România aș schimba tot ce înseamnă politică și mentalitate

Anca P. e din Pitești, iar întâmplarea face ca Ziua Națională a României să o prindă departe de casă:

“Este o sărbătoare importantă, cred că cei care au luptat pentru libertatea țării merită, cred că e prea puțin spus, multe omagii. Din păcate, în ziua de azi se pune prea mult accent pe partea politică. La România aș schimba tot ce înseamnă politică și mentalitate. Noi suntem problema. Noi ca si popor.”

Copiii vor ca dulciurile să fie… gratis

Se cuvine să încheiem într-o notă veselă, așa că transmitem mai departe dorințele a doi copii prezenți la parada militară:

Bogdan P., 9 ani: “Eu am multe de schimbat la România! Vreau să fie dulciurile gratis, iar data viitoare vreau să fie mai mulți militari. Și aș mai vrea să conduc un avion mare.”

Răzvan P., 7 ani: “Și eu vreau să fie dulciurile gratis și vreau să conduc un tanc.”

navigate_before
navigate_next

Text și imagini: Ungur Anamaria și Cioran Daiana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *