112

Din pădurile Maramureşului se fură în continuare ca din codru

Poliţistii maramureşeni au reluat acţiunile în fondul forestier pentru combaterea tăierilor ilegale de masă lemnoasă şi cele de verificare a transportului de material lemnos.

Potrivit oficialilor Inspectoratului judeţean de Poliţie Maramureş, în ultimele zile au fost efectuate mai multe controale pe acesta temă, atat împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Municipal Baia Mare şi cu cei ai Ocolului Silvic Groşii Ţibleşului, fiind identificat material lemnos tăiat ilegal în pădurile din zona Blidari şi Suciu de Sus.

Materialul lemnos identificat în locurile „Dumbrăvi” şi „Răstoci” din Suciu de Sus, a fost măsurat şi s-a constatat că este vorba despre peste 40 mc lemn. Acesta a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic iar în continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Alţi 10 arbori din specia carpen şi fag, tăiaţi de două persoane din Baia Mare din zona Blidari, au fost lăsaţi în custodia lucrătorilor silvici, urmând a se efectua măsurători şi a se dispune măsurile legale.

De asemenea, poliţiştii din Şomcuta Mare au oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos.  Conducătorul auto, un tânăr de 28 de ani din Vălenii Şomcutei, nu a putut prezenta poliţiştilor avizele de însoţire sau alte documente echivalente acestora, astfel că acesta a fost sancţionat contravenţional conform legii. Cei 2,7 mc lemn de foc transportaţi au fost predaţi în custodie Ocolului Silvic Şomcuta Mare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *