Actualitate

Actualizare 2: Preşedintele PSD Maramureş: Numirea demonstrează creşterea importanţei echipei noastre în ochii conducerii centrale/ Gheorghe Şimon este noul ministru de la Economie

Deputat PSD de Maramureş  Gheorghe Simon ar putea deveni noul ministru de la Economie. Locul  va fi liber dupa ce  Mihai Vifor a fost anuntat ca fiind propunerea  PSD pentru Ministerul Apararii, în locul demisionarului Adrian Tutuianu.  Fifor va fi mutat de la Ministerul Economiei, de care s-a ocupat din luna iunie, la MApN.

În locul lui Fifor, la Economie va fi propus Gheorghe Simon deputat de Maramures si in acelasi timp vicepreşedinte al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare.

Simon a fost ales deputat din partea PSD în circumscriptia electorala nr.26 MARAMUREŞ şi este vicepreşedinte al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare. Este absolvent al Institutului Politehnic Cluj Napoca, Facultatea de Mecanică. A fost consilier local în Vişeul de Sus, din 2000 până în 2012 a ocupat funcţia de consilier judeţean în Maramureş. Tot din 2000 este vicepreşedinte al PSD Maramureş.

Între 2008 şi 2012 a fost Director general, SC Angred SRL, Baia Mare.

Gheorghe Şimon este căsătorit şi are 2 copii. Soţia acestuia este Mariana Şimon, judecator si presedinte al Judecatoriei Viseu de Sus.

Potrivit declaraţiei de avere, Şimon deţine două case de locuit şi două terenuri în Vişeu de sus şi în Cluj Napoca. Şimon mai deţine acţiuni la SC Independenţa SA Vişeul de Sus în valoare de 27.709 lei.

Deputatul are un credit la BRD de 22.500 lei, scadent în 2018 şi este coplătitor pentru un credit contractat de soţie în valoare de 425.000 lei cu scadenţa în 2025. Şimon mai are de plătit, alături de soţie, şi un împrumut luat de la sora lui în valoare de 50.000 lei.

 

Actualizare: Surse oficiale din PSD  au arătat pentru Emaramureş.ro că numirea lui Gheorghe Simon în funcţia de ministru al economiei a fost acceptată de preşedintele Klaus Johannis. Deputatul PSD  de Maramureş devine astfel noul ministru al Economiei, urmând ca învestirea oficială în funcţie să iabă loc imediat după semnarea de către preşedintele României a  decretelor oficiale de numire în funcţie.

 Actualizare 2: Gheorghe Simon a depus azi juramantul de credinta din postura de Ministru al Economiei in Guvernul PSD-ALDE. Presedintele PSD Maramures Gabriel Valer Zetea a salutat numirea in functie a lui Gheorghe Simon pe Facebook.

“Am sustinut azi in cadrul CEX propunerea domnului presedinte Liviu Dragnea si ma bucur ca am avut sprijinul tuturor colegilor din tara. Este al doilea ministru pe care Maramuresul il da in cadrul Guvernului Tudose si asta demonstreaza cresterea importantei echipei #PSDMaramures in ochii conducerii centrale.

Vreau sa ii urez mult succes domnului ministru Simon si sa il asigur de intreg sprijinul pentru ca proiectele sale sa prinda contur ” a scris presedintele PSD Maramures .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *