112

DELICTE SILVICE – Instalatii de debitare a lemnului verificate si lemn transportat ilegal confiscat de politisti

In localitatile Budesti si Cavnic, politistii care au actionat pentru protejarea fondului forestier, au aplicat amenzi in valoare de 11.000 de lei si au confiscat peste 40 mc lemn.

Ieri, 7 octombrie, politistii Serviciului de Ordine Publica au actionat pe raza localitatii Budesti pentru prevenirea si combaterea faptelor de incalcare a legislatiei silvice. Au fost verificate instalatiile de debitare si prelucrare a materialului lemnos si au fost constatate sase contraventii ce au fost sanctionate cu amenzi in suma de 11 000 de lei. Totodata, au fost confiscati noua metri cubi de material lemnos.

Si politistii din Cavnic au actionat ieri pe raza de competenta pentru prevenirea si combaterea transportului ilegal de material lemnos. Astfel, ei au oprit pentru control o autoutilitara care se deplasa pe strada Icoana si care transporta material lemnos, de esenta fag. La volanul autovehiculului a fost identificat un barbat de 38 de ani, domiciliat in comuna Petrova, care nu a putut prezenta documentele legale de provenienta a lemnului transportat. Intreaga cantitate de lemn, respectiv 31.66 mc, a fost ridicata in vederea confiscarii si predata in custodie Ocolului Silvic Baia Sprie.

Politistii continua cercetarile pentru stabilirea provenientei lemnului si luarea masurilor legale.

Sursa: Emm