Anul Centenarului

Defilare cu steaguri tricolore pe Champs Elysees. Cum au sărbătorit 1 Decembrie românii din Franţa – FOTO

Evenimentul, organizat de Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale și Asociaţia « Unirea Face Puterea » s-a desfășurat astă seară la Paris, la Arcul de Triumf din l”Etoile.

Românii, cu 100 de steaguri de pe cele două maluri ale Prutului, și ale României Regale, împreună cu Asociația veteranilor de război din Franța, au defilat pe Champs Elysees, începând de la ora 18, de la intersecția Av. Des Champs Elysees și Rue de Tilsit. Timp de 15 minute circulația a fost oprită pe Champs Elysees, pentru ca întreaga coloană să ajungă la Arcul de Triumf.

Ceremonialul militar a început cu aprinderea flăcării pentru cinstirea eroilor Primului Război Mondial, căzuți pe toate câmpurile de luptă. Basarabeni, bucovineni și români din toate provinciile românești au intonat imnurile naționale de pe ambele maluri ale Prutului. Ceremonia depunerii de coroane s-a deschis cu coroana de flori depusă din partea Alteței sale Regale Principele Nicolae al României, a continuat cu cea a Mișcării pentru Regat și Coroană, a Mitropoliei Române a Europei Occidentale și Meridionale, a Asociației ”Unirea face puterea”, precum și din partea Ambasadorilor Republicii Moldova – Emil Druc- și României – Luca Niculescu.

Evenimentul s-a încheiat la Catedrala Ortodoxă Română a Sfinţilor Arhangheli,( 9bis, rue Jean de Beauvais, 75005 Paris) unde a fost celebrat un Te Deum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *