Sport

CUPA ROMÂNIEI – Minaur trece de Dinamo, scor 30-26

Imaginea lui Lascăr Pană, așezată în dreapta tabelei de marcaj, te cuprinde de îndată ce te pregătești să îți ocupi locul în tribune. E uriașă, așa cum a fost și părintele Minaurului.

Sub imaginea marelui antrenor stă scris așa: “Luptați ca el… luptați și pentru el.”

Pe teren, handbaliștii de la CS Minaur Baia Mare și Dinamo București își strâng mâinile înainte de confruntarea programată în optimile Cupei României. Chiar dacă Dinamo, actuala campioană a României, nu trece printr-o formă grozavă, toate părțile dădeau gruparea bucureșteană ca fiind favorită la calificarea în sferturi.

Prima repriză: 17-13 pentru Minaur

Minaur a arătat din primul minut că s-a decis să respecte îndemnul scris sub imaginea impozantă cu Lascăr Pană. Andrei Popescu a înscris primul gol al partidei, iar dinamovistul Descat a egalat în minutul 4. Egalitatea de pe tabelă, singura înregistrată în decursul partidei, a durat aproape un minut. Ragot a readus Minaur la conducere cu o execuție reușită de la 7 m.

Dinamoviștii au rezistat până în minutul 13. Minaur conducea în acele momente doar cu 7-5. În trei minute, Marta, Mureșan și Căbuț au ridicat scorul la 10-5. Putem spune că partida s-a jucat aici, căci, până la finalul meciului, adversarii n-au mai reușit să țină pasul cu handbaliștii pregătiți de Raul Fotonea.

Până la pauză (scor 17-13), au mai înscris, în uralele spectatorilor ridicați în picioare de unele execuții, Cristescu 2, Yurii Pop 2, Căbuț, Marta și Ragot.

Calificare în sferturile Cupei României! Scor final: 30-26

Repriza secundă a continuat în ritmul dictat de favoriții publicului. Acestora le-a ieșit totul, astfel că singurele motive de indignere ale suporterilor au fost provocate de confuzia crainicului. Se poate consemna și “seceta” de aproape 10 minute a golurilor trecute în dreptul Minaurului, însă aceasta a fost trecută cu vederea de publicul încântat de execuțiile precum cea reușită de Andrei Popescu (golul meciului).

Dinamoviștii au avut câteva izbucniri de orgoliu, dar aceștia au fost ținuți la distanță de intervențiile salvatoare ale lui Bucătaru.

Rezultate din optimile Cupei României

Politehnica Timișoara – CSU Suceava 39:30 (21;14)

CSM București – HC Odorhei 35:28 (19-15)

Potaissa Turda – CSM Focșani 31:29 (19:13)

HC Dobrogea Sud – Politehnica Iași 34-17 (18-6)

Știința Bacău – Dunărea Călărași 32:31 (13-12)

Vaslui – Steaua București 26:31 (12:18)

CSM Oradea – CSM Făgăraș 29:32 (16:16)

Partidele din sferturile Cupei României se vor juca săptămâna viitoare, iar turneul Final Four va avea loc pe 17-18 martie 2018.

Actualizare: Minaur va juca în sferturi împotriva Potaissei Turda. Partida, programată pe data de 17 decembrie, va fi găzduită de clubul clujean.

Sursă imagine: infomm.ro

Robert Bandi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *