Comunitate

Cu prelungire! Termenul de eliberare a Cardului European pentru Dizabilitate a fost prelungit

Perioada de implementare a proiectului “Asigurarea mobilităţii pentru persoane cu dizabilităţi în România şi Europa”, prin care sunt eliberate cardurile europene pentru dizabilitate, a fost prelungită până la sfârşitul anului 2017.

Astfel, cererile din partea beneficiarilor vor fi preluate până la dată de 15.12.2017.

De asemenea, în această perioada vor fi activate pachetele de beneficii asociate cardurilor şi va fi preluat feed-back din partea utilizatorilor (prin intermediul platformei informatice şi a unui serviciu ce urmează a fi contractat de ANPD).

Reamintim că atât copiii, cât şi adulţii cu handicap pot beneficia de Cardul European pentru Dizabilitate, dacă deţin certificat de încadrare în grad de handicap, în termen de valabilitate. Documentul este eliberat, la cerere, de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş.

Cardul European pentru Dizabilitate este documentul care da dreptul persoanelor cu dizabilităţi la acces gratuit la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber, în statele membre ale Uniunii Europene participante la proiectul Asigurarea mobilităţii pentru persoane cu dizabilităţi în România şi Europa. Cardul European pentru Dizabilitate permite recunoaşterea reciprocă a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi în statele membre participante. Titularii de card care călătoresc în alte state vor avea acces, în aceleaşi condiţii că şi cetăţenii cu dizabilităţi ai statului respectiv, la anumite drepturi, permiţând astfel un tratament egal şi facilitând mobilitatea în spaţiul european. Ţările incluse în acest proiect, pe lângă România, sunt Slovenia, Cipru, Belgia, Italia, Estonia, Finlanda şi Malta.

Persoanele îndreptăţite pot depune la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, stradă Victor Babeş nr. 54, o cerere.Cardul european pentru dizabilitate este eliberat de către DGASPC Maramureş, în termen de maximum 45 zile de la depunerea cererii, prin persoanele responsabile desemnate în acest sens, iar documentul, nominal şi netransmisibil, va fi valabil până în luna august 2020.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *