Actualitate

CRIZA POLITICA – Sindicalistii reproseaza politicienilor de la Bucuresti ca alunga investitorii cu luptele lor politice

Blocul National Sindical (BNS) solicita presedintelui Romaniei, liderilor partidelor politice si membrilor Parlamentului sa inceteze de urgenta lupta salbatica pentru putere ce pune in pericol democratia si stabilitatea economica si sociala tot mai fragila, alungand investitorii.

“Cetatenii Romaniei, printre care si lucratorii pe care noi ii reprezentam si familiile acestora, nu isi doresc o asemenea clasa politica, nu au votat niciodata pentru circ, pentru lipsa de respect, pentru haos in functionarea institutiilor statului, pentru saracie si instabilitate economica sau pentru indepartarea Romaniei de valorile democratiei. Suntem siguri ca nici membrii simpli ai partidelor aflate la Putere sau in opozitie nu aplauda in aceste momente starea de intoleranta dusa la extrem, imputabila intregii clase politice, absolut condamnabila prin prisma efectelor pe care le va avea in plan economic si social”, se arata intr-un comunicat al BNS, semnat de Dumitru Costin si remis agentiei.

In opinia BNS, toate costurile “acestui razboi pe viata si pe moarte intre liderii politici vor fi suportate de catre populatie in cel mai concret mod cu putinta”.

“Luptele din jungla politica alunga investitorii, afecteaza credibilitatea Romaniei in raport cu institutiile financiare si bancare internationale, afecteaza increderea structurilor europene si nu in ultimul rand fac de ras 22 de milioane de cetateni romani, jefuiti de demnitate si sperante”, sustine sursa citata.

Blocul National Sindical acuza intreaga clasa politica “de lipsa crasa de respect fata de alegatori”. De la stanga la dreapta, lideri de partide si parlamentari, sefi de institutii, putere si opozitie la gramada, cu totii s-au indepartat, din 2008 si pana in prezent, de interesele si aspiratiile oamenilor simpli, mai spune BNS.

“Este inadmisibila lipsa de preocupare a decidentilor politici fata de problemele si prioritatile Romaniei reale: relansarea economica, asigurarea unor servicii de baza decente (acces la servicii de sanatate de calitate sau acces la educatie de calitate) cresterea nivelului de trai, cresterea gradului de ocupare si reducerea somajului, protejarea categoriilor vulnerabile (pensionari, tineri, persoane cu dizabilitati) si multe, multe altele pe care partenerii sociali si organizatiile societatii civile le aduc in zadar in atentia politicienilor si guvernantilor. Doamnelor si domnilor politicieni, va somam sa incetati razboiul de orgolii si lupta pentru putere. Ati ajuns intr-un punct in care puneti in pericol viitorul Romaniei. Este cazul sa reveniti la realitate sau sa iesiti din prim-planul vietii publice a Romaniei”, se mai arata in comunicatul BNS.

Sursa: Mediafax