Comunitate

Controale amănunţite ! Inpectorii sanitar veterinari au verificat la sânge producătorii şi comercianţii din judeţ

Peste 300 de controale au efectuat în primele nouă luni ale acestui an inspectorii sanitar veterinari din Maramureş la unităţile care produc, procesează, transporta şi comercializează produse de origine animală. Inspectorii au control tot ce mişcă la capitolul siguranţă alimentară, dorind practic să se asigure că nu sunt încălcate normele legale în vigoare şi că nu se face nici un fel de rabat de la măsurile care vizează sănătatea şi siguranţă consumatorilor .

Potrivit bilanţului activităţii instituţiei, 69 de unităţi şi-au închis activitatea. Au fost gestionate 31 de alerte primite prin Serviciul Control Oficial Siguranţă Alimentelor, ocazii cu care au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 16.900 lei şi au fost date 15 avertismente.

Referindu-se la episoadele de toxiinfecţie alimentară înregistrate în localitatea Borşa, cele mai grave semnalate în perioada analizată, reprezentantul Direcţiei sanitar veterinare Maramureş a afirmat că au fost cazuri destul de ample de toxiinfecţie alimentară şi că unitatea a fost închisă, fiind aplicate totodată amenzi pentru abaterile săvârşite, responsabilitatea aparţinând în aceste proprietarului pensiunii care hotărăşte ce anume se pune pe masă.

De menţionat că în continuare specialiştii direcţiei fac determinări periodice pentru depistarea E coli prelevând probe pentru analize atât de pe suprafaţă carcaselor de bovine şi ovine , cât şi din cane tocată, lapte sau produse din lapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *